Tíz weboldal Bálint napra

Tíz weboldal... - 2009. július 11.

Írta: Prievara Tibor

Na jó, legyen. Bár személy szerint nem nagyon rajongok Bálint napért, sem az azt övező hangulatért (nem a szeretet ünnepével van bajom, de annyira rózsaszín minden, nem?), mégis álljon itt egy újabb a Tíz weboldal ... sorozatból. Hamár Valentine's Day, akkor legalább legyen kövér

(megj.: az oldalak nincsenek sorrendbe rakva, azaz nem feltétlenül jobb az első, mint az utolsó).

 

1. A Time magazin 50 éve szeretetben együtt maradni képes amberek történetét mutatja be, és IDE KATTINTVA találhatjuk.

2. Ha interaktív táblás órán van 5 percünk, ez a memória játék vicces lehet (Java kell hozzá, ha nem indul el, azért van, mert ez nincs telepítve - ha iskolában használnánk, érdemes az óra előtt egyszer megnézni, hogy van-e, és ha nincs, kérni a rendszergazdát, hogy legyen)

3. Valentine's day ötletek videókon. Íme az egyik (elég Bálint napos fílingje van szerintem):

4. Na de ne ragadjunk le itt, bár ha további hasonló videóra fáj a fogunk, IDE KATTINTVA tobzódhatunk. Origami és társai! De most következzék egy puzzle játék - interaktívan (teljes képernyős változata ITT TALÁLHATÓ):

5. Ha hanganyagot keresünk, szintén nem kell messzire mennünk, IDE KATTINTVA elérhető egy középhaladó anyag, itt pedig egy vicces Bálint napi játék, szintén hanganyaggal, kezdőknek (is). Az eredeti IDE KATTINTVA érhető el.

6 Itt minden van - letölthető feladatlapoktól kezdve, Powerpoint anyagokon át a flash játékokig - tényleg minden. IDE ÉRDEMES KATTINTANI, hogy a szerelem tanításának csodás világa megnyíljon előttünk!

7. Jöjjön némi trivia - tesztek, érdekességek, kvízek e csodás napról. ITT EGY, meg ITT EGY MÁSIK.

8. A Kaboose oldalán mindenből van egy pici - játékok (állítólag 'gyerekbarát', akármit is jelentsen ez , de ha szeretnénk komolyabban szervezni eseményeket a nagy napon, ide bátran fordulhatunk.

9. Hurrá, megtaláltuk a non-profit Bálint napi oldalt, csak óvatosan az egérrel, én felkészületlenül kattintottam, majdnem kisütötte a szemem ennyi szépség, pirosság, rózsa, boldog ember, párok stb. Szóval csak erős idegzetűeknek, viszont sok anyag van itt, többek között a Bálint nap hagyományai különböző országokban. Szóval ha valaki szereti az ilyen oldalakat, annak ez egy olyan oldal lesz, amit szeretni fog.

10. Végül egy picit komolyabb oldal: a HIstory Channel erre az elkalomra is készült multimédiával. Látogassuk szeretettel.

Hát ennyi lenne, aki ennyi anyag között nem talál magának - és a diákjainak - anyagot, az nem is igazán szeretne a Bálint nappal foglalkozni.