Digitalfilms - saját rajzfilmgyár

Internet a tanórán - 2009. július 11.

Írta: Prievara Tibor

Újabb rajzfilmkészítő programot ajánlunk ma, a neve Digitalfilms, és IDE KATTINTVA lehet az oldalt meglátogatni. ha jól láttuk, a Dfilm egyik újabb kezdeményezése ez, egy régebbi, szintén rajzfilmgyártó oldaluk zajos siker volt, és már évek óta használják - többek között - az oktatásban.

 

Nos, a továbbfejlesztett változat sokkal több mindent tud, mint az előző. Ezzel viszont az is együttjár, hogy bonyolultabb. Míg a Dvolver-rel bárki egyetlen perc alatt elkészíthette a rajzfilmet, itt sokkal több beállítás, lehetőség, kérdés stb. van. Ez óhatatlanul is azt jelenti, hogy sokkal hosszabb ideig tart és sokkal nehézkesebb egy rajzfilm elkészítése. Persze, valamit valamiért.

Összefoglalva: nagyon szép, igényes az oldal, de talán kezdőknek nem ajánlanám, csak némi gyakorlás után. Ugyanez mondható el a tanórai felhasználásról: ha ezzel szeretnénk a gyerekekkel rajzoltatni, akkor rá kell szánnunk legalább egy órát csak arra, hogy megtanulják kezelni a programot. De ha egyszer megtanulják, egészen biztosan fantasztikus dolgokat fognak készíteni az oldal segítségével.