Autopsy of a murder (játék)

Internet a tanórán - 2010. május 29.

Írta: Prievara Tibor

Nagyon divatosak manapság az igazságügyi szakértők munkáját bemutató sorozatok. Nos, az Autopsy of a Murder nevű oldal (IDE KATTINTVA található) bemutatja ezeknek a szakembereknek a valódi munkáját. Egy gyilkossági ügyet tudunk felderíteni - méghozzá egy interaktív játék segítségével. Megérkezünk a helyszínre, a nyomokat rögzítjük, majd a laborban elemeznünk kell mindent. Természetesen a megfelelő nyomokat a megfelelő laborban.

Emellett kapunk egy rövid, de érdekes bevezetőt minden egyes nyom rögzítésének, elemzésének a módszertanához, sőt, ha nem figyelünk oda, még a különböző technikák történeti áttekintésébe is beleszaladhatunk:) Szóval érdekes, izgalmas, hasznos oldal ez - angolul és franciául.

 

Természetesen rendezhetünk az órán CSI versenyt - párokban adjunk a gyerekeknek egy-egy Classmate PC-t, majd legyen az a feladatuk, hogy minél gyorsabban megfejtsék az ügyet. Hogy még jobban ellenőrizhessük a munkájukat, készítsünk egy 10-15 kérdésből álló feladatlapot, ahol a játék mellett folyamatosan jegyzetelniük kell (az sem baj, ha papírra!). Garantáltan szórakoztató, hasznos, és nyelvtanulás szempontjából is kiváló órát tudunk így tartani.