A legyek ura - játék!

Nyelvoktatás - 2009. július 11.

Írta: Prievara Tibor

Vagyis nem is igazából játék, mintsem egy interaktív, online elemzése a Legyek ura című Golding műnek.

A kivitelezés igényes, eredeti környezetében a Nobel Prize.org oldalon IDE KATTINTVA lehet elérni, vagy itt a TanárBlogon a 'Bővebben' linkre kattintva a lapozás után játszani.

Az elemzés igen részletes, és érdekes, a mű szimbolizmusát, a szereplőket, gondalataikat, jellemüket egyaránt megismerhetjük, átismételhetjük, vagy éppen a könyv tanításával együtt az órán is vehetjük. Mivel a könyvet volt szerencsém tanítani - és kár, hoyg akkor még nem ismertem ezt az oldalt.

 

Az anyag önálló feldolgozására is kiválóan alkalmas, otthon is játszhatnak vele a gyerekek, de én még azt is el tudom képzelni, hogy értékelésre használjuk, mondjuk dolgozat helyett a játékon kell végigérniük 90 perc alatt párban, jegyzetelve a legfontosabb eseményeket, idézeteket. Ebben mondjuk probléma az elején rögtön, hogy ha rosszul tippelnek, nincs következmény, azaz elég minden dolgot mindenhová odahúzni, egyszer csak jó lesz. Ezért érdemes plusz ellenőrzési pontokat beépíteni. Mindenesetre a szórakozás és a motiváció garantált.