Alkoholról - ismerd a jeleket

Internet a tanórás - 2009. december 13.

Írta: Prievara Tibor

Osztályfőnöki órákra ajánlunk ma anyagot, rásdásul egy Heineken reklámoldalt. A neve Ismerd a jeleket (Know the signs), és magyarul is elérhető (persze ehhez előbb IDE KELL KATTINTANI). Fontos a téma, és hasznos lehet abban az oldal, hogy beszéljenek a gyerekek a (sajnos létező) problémáról.

Az oldalon egy buliban éjfél után ki kell szúrni különböző típusú ittas embereket. Ha megtaláltuk őket, akkor egy rövidfilmben megnézhetjük, hogy miként is alakult az adott típusú alkoholfogyasztó estéje - persze a filmek túlzóak (mint ahogy a Hófehér c. rajzfilmben is azok voltak a részeg törpék, mégis szállóigévé vált az, hogy 'Én csak azt mondom, recece').

 

Ha nem oszályfőnöki órán, akkor például nyelvórán használhatjuk még kiválóan, mivel több nyelven is elkészült az oldal (ezt belépéskor ki tudjuk választani). Az egyetlen dolog, amire figyelnünk kell, az az, hogy viszonylag nagy az oldal, azaz lassan töltődik le. Érdemes óra előtt ellenőrizni a gépeken, hogy be tudja-e tölteni az odalt. Ha nem, akkor B tervként megnézhetjük csak a videókat a YouTube-on (ehhez is találunk linket az oldalon).