Programok tárgyanimációhoz

Oktatóvideók - 2010. február 20.

Írta: Nádori Gergely

Egy korábbi cikkünkben említettük (ITT), hogy mennyire izgalmas eszköz lehet a tanításban a tárgyanimáció. Abban az esetben a LEGO filmekről volt szó, de valójában bármiylen tárggyal vagy akár gyurmával is készíthetünk nagyszerű filmeket. természetesen a Windows Movie Maker is elegendő lehet ehhez a munkához, de léteznek olyan ingyenes programok, amikkel még könnyebb lehet a dolgunk, hiszen szándékosan erre a célra készültek.

A Helium Frog Animator (LETÖLTHETŐ INNEN) kifejezetten tárgyanimációk készítéséhez írt ingyenes program. Használhatjuk a webkamerával együtt is, nagy előnye, hogy a képek készítésekor látjhatjuk az előző kéepet, így pontosan be tudjuk állítani, mekkora legyen az elmozdulás. Ezen túl még további előnyei is vannak és újra hangsúlyozzuk, nem kerül semmibe.

Már a sepciális effektek birodalmába vezet el a Bafran nevezetű program (INNEN TÖLTHETŐ LE). Ezzel két képet keverhetünk össze, ami lehetővé teszi, hogy a figurák repüljenek, lebegjenek mindenféle izgalmas dolgot csináljanak. A dolog talán egyértelműbb lesz ebből a videóból:

{youtube}HX5kwc1LJCE{/youtube}