Quizbuster - készítsünk kvízjátékot

Internet a tanórás - 2009. december 7.

Írta: Prievara Tibor

A Quizbuster oldalán (IDE KATTINTVA található) rengeteg kvízt találhatunk, sőt akár saját kvízt is készíthetünk. Érdekesség az oldalban, hogy nem hagyományos feladatokkal, hanem egy csapatjátékkal dolgozik, amely interaktív táblán, vagy számítógépteremben bári ismétlésére kiválóan alkalmasnak tűnik.

Nem hagyományos a kvíz, viszont szinte mintha direkt interaktív táblás órára szánták volna (pedig nem is). Az alább látható táblán lehet betűket választani. Minden betűhöz egy-egy szó, definíció tartozik. Amelyik csapat gyorsabban kitalálja a szót, azé az adott mező. Ezt úgy jelölhetjük, hogy először az adott betűre kattintunk, majd - amikor kitalálta az egyik csapat a definíciót - a csapat (pl. Team 1) mezőjére, így kiszíneződik. Hogy mindez érthetőbb legyen, egy rövid videó segítségével be is mutatjuk mindezt a gyakorlatban.

 

 

 

 

 

 

Külön érdekesség továbbá, hogy ha tetszik aj áték, akkor gyárthatunk sajátot, saját betűkkel, definíciókkal! Egy betű többször is előfordulhat, de ezt nem ajánlják a szerzők (érthetően kevésbé igazságos így a verseny). És most következzék a videó: