Kahoot helyett - izgalmas kvízjáték

Internet a tanórán - 2022. február 4.

Írta: Prievara Tibor

kep Megnéztem, 2014 szeptemberében írtunk először a Kahoot!-ról, ami azóta sem vesztett a népszerűségéből. Tulajdonképpen a Kahoot! a digitális oktatás kapudrogja, ami már számtalan tanárt vett rá a módszertani frissítésre. Nem véletlen, hogy gyorsan akadt sok követője, olyan oldalak, amik a kvíz formátumot teszik könnyen alkalmazhatóvá az osztályteremben. A lapozás után egy vicces, izgalmas alternatívát ajánlunk, ami - főleg a kisebbeket, de gimnazistákat is simán - nagyon szórakoztatja.

Fontos ugyanakkor azt is megjegyeznünk, hogy -ha lehet - keressünk az alkalmazásnak értelmes helyet, teret, a tanóráinkon, ne csak azért vigyük be, hogy bevigyünk valamit.

Jöjjön hát a medve: az eszköz, amely kifejezetten a kisebb gyerekeket célozza meg, a Blooket (IDE KATTINTVA) névre hallgat, ahol klasszikus többszörös választásos kérdéseket használhatunk mindenféle érdekes vagy kedves formában. A lehetséges játékok között van kvíz, gyorsasági verseny, párbaj és még egy csomó izgalmas forma.

Ami esetleg az alkalmazás ellen szól, az - főleg, ha gyorsan, és mondjuk időre - kell játszani, az, hogy vannak olyan random funkciók benne, amelyek nem mindig szimpatikusak a diákoknak. El lehet rabolni mástól pontokat, random elveszi a pontjaink felét néha, és még pár olyan 'izgalmas' feature, amitől a tanulóink kiakadnak majd - erre érdemes felkészíteni őket.

Ha már a diákok is unják a Kahoot! zenéjét, érdemes körülnézni itt is.