• Interaktív elemek rogyásig

    Internet a tanórán - 7 éve

    Írta: Nádori Gergely

    h5pTalán nem voltam egyedül, amikor sűrű könnyeket hullattam a Flash lassú elmúlása miatt. Mindenki mondta, hogy az interaktív webes elemek készítője tele van biztonsági résekkel, de arra nagyszerű volt, hogy könnyen rakjon össze benne az ember mindenféle interaktív feladatokat. A hozzáértők mondták, hogy a html5 majd mindenben ki fogja váltani a Flasht, de eddig ebből nem sokat láttam, az a technológia valahogy nem volt hozzáférhető nekem. Ennek most vége, mivel rábukkantam az ingyenes h5p oldalra (IDE KATTINTVA), ahol nagyon sokféle feladatot, interaktív elemet készíthetünk, amiket azután könnyedén emelhetünk be a saját oldalunkra, blogunkba, digitális osztálytermünkbe, vagy linkkel hivatkozhatunk rá. Készíthetünk látványos prezentációkat, kvízeket, galériákat, akár interaktív videókat is egy YouTube videóból.

    Bővebben...

  • Quizizz - feleltválasztós tesztek az órán

    Internet a tanórán - 8 éve

    Írta: Prievara Tibor

    quizizz Több ilyen oldalról írtunk már, a visszajelző rendszerek (pl. Kahoot) rendkívül egyszerűen használhatóak, és népszerűek. Ha valakinek még ezek is bonyolultnak tűnnének, és valóban nem szeretne mást, mint esztétikusan kivitelezett feleletválasztós teszteket kiadni az órán a diákoknka, amelyre azonnali visszajelzést szeretne kapni, akkor a Quizizz egy élhető alternatíva lehet. Viszonylag egyszerűen szerkesztehő a felület - kérdés majd négy válasz következik. Ezután kapunk egy kódot, amit a diákoknak meg kell adnunk, és már mehet is a játék. Mérsékelten vicces mémes visszajeltéseket kapunk, ami nem zavaró. Összességében: egy egszerű, nem túl különleges, ám mégis esztétikus, és azt az egyetlen funkciót nagy biztonsággal hozó oldalról van szó, amelyet IDE KATTINTVA lehet meglátogatni.

    Bővebben...

  • Az angol szavak hány százalékát tudod?

    Nyelvoktatás - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    ghent Ma egy elsősorban angolosoknak érdekes tesztet mutatunk be (ITT TALÁLHATÓ ), amely azt hivatott megmondani, hogy az angol szavak hány százalékát ismerjük. A játék egyszerű: szavakat kapunk és meg kell mondanunk, hogy ismerjük-e avagy talán mégsem. Természetesen ez így túl egyszerű lenne, vannak ugyanis valódi és valódinak látszó, kitalált szavak is a listában és gyorsan kell dönteni. A játék végén megtudhatjuk, hogy hogyan is állunk az angol szavakkal, de ami még hasznosabb, megomnják azt is, hogy mely szavakat nem nem ismertünk fel, valamint melyikekről gondoltuk azt, hogy valódi szavak, pedig nem is. És a tetejébe mindennek, a nem ismert szavakat meg is tanulhatjuk. Érdekes játék, egy próbált megér, köszönjük Ács Timinek a tippet!

    Bővebben...