Webes eszközök képekhez

Tíz weboldal... - 2013. március 24.

Írta: Nádori Gergely

Korábban is említettem már, hogy volt szerencsém részt venni a lisszaboni e-Twinning konferencián. Több mint 500 tanár volt itt a kontinens minden országából, kiosztották a legjobb projekteknek járó díjakat és műhelymunkákon is részt vehettek. Én egy ilyen műhelyt vezethettem, a vizuális eszközök használatáról volt szó.

Népszerű volt a foglalkozás, jó néhány pótszéket kellett behozni, majd egy megtelt feliratot is az ajtóra. A munka műhely jellegét azzal próbáltam erősíteni, hogy a jó ötletekért Túró Rudi járt, nem is hiába, mert sikerült aktivizálni a hallgatóságot. A bemutatott eszközök egybegyűjtve IDE KATTINTVA érhetők el.

Bemutattam képregény- és rajzfilm készítő oldalakat, panorámakép-készítő alkalmazásokat, infografika eszközöket, olyan eszközöket, amikkel nagyon nagy képeket nyomtathatunk és így tovább. Az egyes eszközöknél mindig arról beszéltünk, hogy miként lehet projektekben, órán használni őket. A konferencia hivatalos beszámolója szerint (ITT), jól sikerült műhelyfoglalkozás volt.