Kérdőív a szexualitásról

Tananyagbázis - 2010. október 27.

Írta: Nádori Gergely

A szexuális felvilágosítás mindig kényes ügy. Egyszerre lehet kényelmetlen a diáknak és a tanárnak is, nehéz egy egész osztály előtt intim hangulatot teremteni, de közben nagyon fontos dologról van szó. A kamaszok egyszerre kiváncsiak és szégyenlősek, nem könnyű velük ilyen témákról nyíltan beszélni.

A mellékelt Notebook állomány 45 kérdést tartalmaz 3 témakörben (fogamzás, szex, AIDS), a kérdések egyszerű igaz/hamis állítások. A Smart Response névtelen módban is tud működni, ezt használhatjuk ki ezen az órán. Tegyük fel a kérdéseket, a diákok pedig válaszoljanak tudásuk szerint. Az egyes kérdéscsoportok befejeztével együtt nézhetjük át, hogy mi volt a helyes a válasz és azt is láthatjuk, hányan válaszoltak jól.

Természetesen nem feltétlenül az egyes kérdések a fontosak és nem is az, hogy pontosan mindenre jól tudnak-e felelni. Ez a foglalkozás sokkal inkább arra való, hogy megtörje a jeget és megkönnyítse a beszélgetést a kényes témákról. Ebben is nagy segítségünkre lehet a szavazórendszer.

Letölthetők: