Online gyermekrajz múzeum

Internet a tanórán - 2010. február 21.

Írta: Nádori Gergely

Az Artsonia (ITT TALÁLHATÓ) pontosan az, amit a címben is írtunk egy online gyermekrajz múzeum. A gyűjteménye jelenleg több mint hétmillió darabból áll, tanárok tölthetik fel rá diákjaik munkáját. Van itt minden a legegyszerűbb gyerekrajzoktól a művészeti egyetemre készülők tanulmányaiig minden. A rajzok mellett, tárgyak, szobrok, digitális művek is megtalálhatók.

Az oldal használata teljesen ingyenes a tanárok számára. Eddig Magyarországról 39 művet töltöttek fel, lehet, hogy megérné kicsit hangsúlyosabban szerepelni ebben a gyűjteményben. persze nem csak a saját anyagaink feltöltése lehet izgalmas, hanem azt végignézni, hogy máshol milyen szinten milyen feladatokat csinálnak a diákok és milyen minőségben.

Érdekes az oldal üzleti modellje is, az egy művek ugyanis megrendelhetők képként, pólón, bögrén, csempén, hűtőmágnesen vagy könyvben is. Elképzelhető, hogy a lelkes szülők hajléandóak áldozni ilyesmire. Az ár 15%-át viszont az iskola kapja meg, így akár támogatások gyűjtésére is felhasználhatja az online kiállítását.