Net-tanár (letölthető könyv)

Letölthető anyagok - 2009. július 9.

Írta: Prievara Tibor

altA TanárBlogon most a NetTanár-Nyelvtanár című 70 oldalas szakkönyv teljes anyagát tettük elérhetővé - teljesen ingyenesen! Rengeteg ötlet, óravázlat, érdekesség, hasznos tanács 16 lépésben, 40 azonnal használható óravázlattal, és még sok minden egyéb információval.

 

FONTOS! A könyv PDF formátumban érkezik meg, és mivel 70 oldal, lassabban töltődik le, mint általában a TanárBlog anyagai! Kis türelem, és az Acrobat Reader nevű ingyenes program kell csak hozzá - szinte minden gépen van, nem kell megijedni, csak akkor, ha nem töltődik a könyv :).

 

Mi ez?

Nem más, mint egy 70 oldalas ingyenesen letölthető módszertani szakkönyv - rengeteg gyakorlati tanáccsal, ötlettel, óravázlattal.

Kinek szól?
A Net-tanár egyszerre szól azokhoz, akik rendszeresen használják az internetet és a számítógépet a nyelvórákon, illetve azokhoz is, akik csak most teszik az első bizonytalan lépéseket.

Hogyan használható?
Kezdő net-tanároknak

Ha valaki kezdőként vág bele, érdemes a könyvet lépésről lépésre használni, mintha tanfolyamot végezne. Minden fejezet (LÉPÉS) elején rövid bevezető található, ez azoknak hivatott segíteni az eligazodásban, akik még nem használtak számítógépet, internetet a nyelvórán - de szeretnének. A rövid elméleti bevezetőt minden fejezetben több kapcsolódó óravázlat, órai ötlet követi, amelyek segítségével azonnal ki is próbálhatja magát a számítógépteremben.

Haladó net-tanároknak

Azok számára, akik már jártasak a internet, illetve az IKT alkalmazásában a nyelvórákon, a Net-tanár sokkal inkább óravázlat-gyűjteményként jelenthet érdekességet. Azonnal felhasználható órai ötletek mellett több, a tanári munkát segítő eszközt is bemutatunk (virtuális osztályterem, feladatkészítő szoftverek, letölthető szótárak stb.), amelyek nem csak egy-egy tanórán, hanem a tanítás/tanulás folyamatában végig hasznosnak bizonyulhatnak.

Nem angoltanároknak

Bár a feladatok, példák, óravázlatok a könyvben angoltanárokhoz szólnak elsősorban, a könyv rengeteg 'nyelvfüggetlen' ötletet is tartalmaz, amelyek bármely nyelv tanításában alkalmazhatóak. Érdemes nem angoltanárként az óravázlatokat is lapozgatni, hiszen sok esetben megtalálható az ötletekhez szükséges internetes oldal megfelelője más nyelveken is.

A tartalom alapú oktatással foglalkozó fejezet pedig a nem nyelvszakos tanároknak (földrajzosoknak, történészeknek, biológusoknak stb.), is sok használható anyagra hívja fel a figyelmet.

Nincs más hátra, mint letölteni a könyvet. A NetTanár pdf formátumban fog megérkezni, és előfordulhat, hogy egy kicsit lassabban. A letöltéshez pedig IDE KELL KLIKKELNI!