Gyors közös ötletelés

Internet a tanórás - 2011. április 8.

Írta: Nádori Gergely

Aki már próbált órán webes eszközöket használni, az tudja, micsoda öröm az olyan oldal, amihez nincs szükség regisztrációra. Ha azzal kezdjük az órát, hogy regisztráljtaok ide vagy oda, máris elmegy egy negyed óra, az óra harmada. És persze mindig van valaki, aki nem kapja meg a megeresítő e-mailt, elrontja a jelszavát, a lehetőségek végtelenek.

Az olyan hasznos alkalmazás, aminél nincs szükség minderre igazi kincs tehát. A közös gondolkodást, ötletelést segíti meg a scrumblr (ITT TALÁLHATÓ). Az alkalmazás a klasszikus cetlis módszert követi, kis cédulákat helyezhetünk el a közös felületen. Az oldalnak bármilyen nevet adhatunk és azután az együttműködéshez elég csak ezt a címet megadni a többieknek és már indulhat is a munka.

Az oldalt feloszthatjuk részekre és azoknak nevet is adhatunk. Egy jól előkészített oldalon például a diákok közösen csoportosíthatnak fogalmakat, vagy kitalálhatják az azokhoz tartozó kategóriákat. Az oldal nagy előnye, hogy az ékezetes karaktereket is tökéletesen megjeleníti!