MailVideo - hangos/képes e-mail

Tippek, trükkök - 2009. július 11.

Írta: Prievara Tibor

Mai kiszemeltünk a MailVideo (IDE KATTINTVA érhető el). Egyszerű, de zseniális ötlet, webkettesen megfűszerezve. Amit az oldal tud (röviden): webkamerával, vagy csak mikrofonnal fel tudunk venni videó üzeneteket, amelyeket elküldhetünk a meilvideo-ról egyszerűen e-mail formájában.

Amitől viszont webkettes a dolog: elküldés után kapunk beágyazási kódot, azaz elvihetjük saját osztálytermünkbe, blogunkra a videót, és beágyazhatjuk.

 

Ha az oktatásban szeretnénk használni, nagyon egyszerű, praktikus és gyors alternatívája a videófelvételnek, de azt is el tudom képzelni, hogy a diákok az óra utolsó 5 percében összegzik, hogy az órán mire jutottak - akár feedback lehet számunkra, vagy éppen egy projekt egy fázisának értékelése - és ezt elküldik nekünk. Mi (a tanárok) otthon megnézhetjük a videókat (nem az egész videót küldik el, csak egy linket hozzá, azaz a postaládánkat sem terheli meg), és sokkal árnyaltabb képet kaphatunk az óra hatékonyságáról, mivel nem egy-egy diák, hanem gyakorlatilag az egész csoport/osztály véleményét megnézhtejük.