Interaktív multimédiás 20. századi történelem

Internet a tanórás - 2009. július 11.

Írta: Prievara Tibor

A 20. század történelmét tanulhatjuk, taníthatjuk nagyon érdekesen a History Channel játékával. Az igazság az, hogy több játék is van, mi most a 'History Trivia Game'-et mutatjuk be.

Egy táblán kell haladnunk és el kell érnünk a célba. Eddig semmi különös nincs a játékban. Viszont játszhatjuk ketten is egymás ellen, ahol már stratégiai játékká válik a feladat, mert nem csak arra kell figyelnünk, hogy mi elérjük a célt, hanem arra is,

hogy ellenfelünk ne. Ebben segítség a tábla alakja (lásd képünket).

 

Több témakörben választhatunk kérdéseket (pl. autók, személyiségek, hidegháború, bűnesetek, a második világháború és még sok egyéb).

Ami engem végül teljesen meggyőzött az a kérdések sokszínűsége. Én a szokásos interaktív szöveges kérdésekre számítottam, és nagyon pozitívan csalódtam. Bár vannak ilyen kérdések is, sok feladathoz egy-egy rövid videó van befűzve a History Channel adásaiból és ezek alapján kell a kérdéseket megválaszolni.

Összességében egy nagyon profin kivitelezett, érdekes, sokszínű és a legújabbkori történelmet hatékonyan tanító oldalról van szó. Mindenkinek ajánlom - főleg kéttannyelvű iskolákban lehet hasznos, ahl a történelmet angolul tanítják, de egy középfokon lévő angol csoport is gond nélkül játszhat vele.