Hol találunk olyan AI chat-et, amit regisztráció nélkül tudunk használni? Itt!

Tippek, trükkök - 2024. július 12.

Írta: Prievara Tibor

Aki megpróbálta már az iskolában, az órán felhasználni az AI chat alkalmazásokat (pl. ChatGPT vagy Copilot), tudja, hogy az egyik legnagyobb akadály a regisztráció - ahhoz, hogy ezeket az eszközöket használhassuk, be kell regisztrálnunk, ami több szempontból is aggályos - egyrészt nem szeretnénk erre kényszeríteni senkit, ha nem akar, ne kelljen adatokat megadni, másrészt ezek a weboldalak adatokat gyűjtenek, és ezzel tréningezik a GPT-ket. Végül ott a regisztráció őrülete, ami valahogy az elmúlt 25 éven nem lett kisebb - egy tréningen egy 20 fős csoportot regisztráltatni bármilyen alkalmazásra, weboldalra legalább 15 perc, és nem fog mindnekinek sikerülni. ma sem. Mindezekre a dilemmákra megoldást adhat a weboldal, amiről a lapozás után írunk!

Az oldal neve DuckDuckGo.ai (IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL), és egyszerre nem is egy, hanem (jelenleg) 4 különböző AI-t használhatunk, a ChatGPT 3.5 Turbo-tól egészen a Llama 3 70B, vagy a Claude 3 Haiku modellekig.

Csak kattintanunk kell, nem szükséges regisztrálni, és már csetelhetünk is a nekünk kedves AI-val. Képek generálására sajnos nem jók, de bármilyen feladatot elvégeznek, ráadásul, az oldal elég határozottan, és kiemelten azt állítja, hogy a chat-ek szövegét nem használják fel a modell tanítására, azaz teljesen privát marad a csevegés, ami iskolai felhasználás tekintetében nem mellékes.