Hogy lehet lebuktatni az AI-t esszékben, és hogy lehet humanizálni a szöveget?

Tippek, trükkök - 2024. március 9.

Írta: Prievara Tibor

A mesterséges intelligencia térhódításának egyik kellemetlen (mondjuk ez nézőpont kérdése) következménye volt az AI segítségével megírt esszék, szövegek, beadandók sora. Természetesen ezzel kezdetét vette az a rabló-pandúr játék, amit annyiszor láttunk már. Itt az első lépés az MI-vel megírt esszé volt. A második, kitalálhattátok, azoknak az eszközöknek a megjelenése, amelyek képesek az AI által megírt szövegeket felismerni, sőt, egy olyan eszközt is mutatunk, amely százalékra megmondja, hogy mennyi készült MI-vel, és ezeket a mondatokat ki is emeli nekünk sárgával. Nagyon menő! De nem eléggé, hiszen a lapozás után egy olyan AI alkalmazást is bemutatunk, amelyik nem kevesebbet állít, mint hogy a mesterséges intelligencia által megírt szöveget ismét - és az algoritmusok által felismerhetetlenül - emberivé teszi. Az összes alkalmazást mutatjuk a cikkben. Vajon hol lesz ennek a vége???

Esszéket megírni nagyon egyszerű most már, hiszen akár a Copilot, vagy a ChatGPT értelmezhető szövegeket képes gyártani, akár már magyarul is. Természetesen ezzel nem tanulunk semmit, de ha diákként fel kell mérni, hogy egy középszerű esszét adjunk be 0 munkával, amiből semmit nem tanulunk, vagy akár egy ugyanolyan középszerűt, vagy kicsivel jobbat, de sokkal több munkával, ahol nagyon sokat tanulunk akár, sokan az első megoldást választják, és a felszabaduló időben pedig rengeteg Tik-tok videót fogyasztanak :)

Nem tartott sokáig, amíg elkészült az az AI alkalmazás, amely képes lebuktatni ezeket a lusta diákokat, a neve pedig ZeroGPT. Megnyugodhattunk, hátra dőlhettünk tanárként, azt gondolván, hogy persze, persze, egy lépéssel többet kell megtenni, amikor beadott esszéket javítunk, de ismét ellenőrzésünk alatt tartjuk a helyzetet, mi vagyunk nyerésben, ha úgy tetszik.

Sejteni lehetett, hogy ez nem fog sokáig tartani ... és nem is tartott. Az egyik legnépszerűbb új AI alkalmazás most az AI humanizer ITT TALÁLHATÓ, amely nem kevesebbet ígér, mint hogy teljesen - és felismerhetetlenül, emberivé varázsolja a szöveget.

Jelenleg itt tart a fogócska, érdemes tudni mindegyik alkalmazás létéről, nem mondom, hogy tanítsuk a diákjainknak, de mi játszhatunk vele, vagy tudhatjuk, hogy már a ZeroGPT sem jelent biztonságot.