Beszélő fejek

Internet a tanórás - 2011. október 13.

Írta: Nádori Gergely

Tíz éve nagy durranásnak számítottak azok a vicces flash animációk, amiken többnyire valamilyen híres ember beszélt, de úgy, hogy csak a száját mozgatták kifejezetten primitív animációval. Az eredmény vicces volt. Most már azonban nem kell semmiféle komoly animációs vagy számítástechnikai ismeret ahhoz, hogy az ember maga is csináljon ilyet. A Blabberize oldalán (IDE KATTINTVA) pillanatok alatt készíthetünk ilyen vicces kis videót.

Nincs más dolgunk csak feltölteni egy képet, kijelölni rajta a száj helyét majd hozzáadni a hangot. Ez a hang lehet valamilyen hang fájl vagy akár frissen is rögzíthetjük a számítógép mikrofonjával. Az eredmény egy kis animáció lesz, amit akár be is illeszthetünk a saját oldalunkra, például így:

 

Természetesen használhatjuk ezt bármilyen idegen nyelv órán, ahol a diákok maguk készíthetnek ilyen animációkat, miközben fel sem tűnik nekik, hogy éppen az adott nyelven beszélnek. Kicsiknél is jó hasznát vehetjük, ha például egy-egy feladatot például valamilyen kedves figura mond el nekik.