Férfiak és nők - B2+

Tananyagbázis - 2010. április 13.

Írta: Prievara Tibor

Angolos tananyagot ajánlunk ismét. A témája: nők és férfiak, különbségek, feminizmus, problémák stb. Mindehhez rövid 'stand-up' videón, valamint interaktív flash játék letölthetően, így akár egyszerre több gépre is feltehetjük, hogy valódi Classmate PC órát tarthassunk vele. További részletek a letölthető óravázlatban, illetve a lapozás után.

Az óravázlatban (és a Notebook anyagban) található egy flash animáció, amellyel a nők megszerzett jogait tehetjük sorrendbe Angliában. A feladat sokkal érdekesebb úgy, ha nem közösen csinájuk meg az interaktív táblán, mert akkor nem minden gyerek tud dolgozni, beleszólni, hanem minden gépre feltehetjük a flash játékot, így párosával tudnak végigmenni a különböző állomásokon. Ehhez a számítógépeken flash lejátszónak kell lennie, ezt érdemes ellenőrizni, bár általában adott ez a program.

 

A játék az órából összesen kb. 20 percet tesz ki, ezért nem szükséges végig számítógépteremben lennünk, sokkal praktikusabb, ha a számítógépeken hozzuk a saját osztálytermünkbe.

Letölthetők: