Addictomatic - a web a lábaink előtt (tematikusan!)

Internet a tanórán - 2012. augusztus 6.

Írta: Prievara Tibor

Az AddictoMatic egy nagyon kellemes kezdeményezés. Hasonlít picit az iGoogle-hoz. A lényege annyi, hogy bármely témával kapcsolatban azonnal egy tematikus oldalt hozhatunk létre a legfrissebb információkkal. Példa: nagyon szeretjük az Arsenal nevű londoni futballcsapatot, és szeretnénk a lehető legszélesebb körben tájékozódni a csapat körüli dolgokról. Folytatás a lapozás után!

Mi sem könnyebb! KATTINTSUNK IDE, majd az 'Enter topic here'  mezőbe írjuk be, hogy Arsenal. Ezután csupán a 'Create' gombra kell kattintanunk, és máris elkészült a saját személyre szabott információs oldalunk.

 

Érdekesség, hogy nem csak a hírek között, hanem videómegosztók (pl. Blinkx videóval, Truvideo, YouTube), sőt még a del.icio.us linkjei között is keres. Szóval amit érdemes megtudni, azt itt egy kattintással meg is lehet tudni.

Órai felhasználás:

Bármilyen tartalom alapú nyelvórához kiválóan felhasználható - egyetlen kattintással kiválthatjuk a keresésre szánt időt. Sajnos magyar nyelvű keresések (legalábbis nekem) nem hoztak értékelhető eredményt.

Hasznos lehet az oldal a diákok olvasottságának szélesítéséhez. Ha nincs is idő mindent elolvasni, megnézni, amit az AddictoMatic ad, a címek átolvasása is legalább annyi haszonnal jár, hogy a legfontosabb hírekkel legalább nevek, helyek szintjén találkoznak.