Ten by Ten - időkapszula

Nyelvoktatás - 2009. július 11.

Írta: Prievara Tibor

Újabb izgalmas oldal nyelvtanulóknak: 'Ten by ten' azaz 10x10. Ez nem jelent mást, mint egy 10x10 méretű dobozban összesen 100 képet, amelyek a leggyakrabban keresett szavak alapján automatikusan (óránként) frissülő listákat mutatnak be. Az oldal egyébként IDE KATTINTVA is elérhető.

 

 

Hogyan használhatom?

Angolórán kiváló projekt alapanyag - hiszen az elmúlt 3-4 évből kiválaszthatjuk bármely napot (illetve annak bármely óráját), és egyetlen kattintással kiderül, hogy akkor éppen milyen híreket kerestek az emberek. Ennek segítségével kis időkapszulákat készíthetünk, és felidézhetjük az egyes napok fontos történéseit (a kis képek minden esetben a keresett szót tartalmazó, abban az órában közzétett cikkekre mutatnak).

Szóval, kalandra fel, minden órához 100 kép tartozik, ez minimum 250-300 cikket jelent - óránként. Az anyag mennyisége tehát lenyűgöző, hiszen csak egyetlen nap teljes feldolgozásához kb. 4000 cikket kell(ene) elolvasni. Persze nem kell, mivel a szavak fontossági (előfordulás gyakorisága) sorrendben vannak feltüntetve.