Angol nyelvtan és szókincs - letölthető könyv

Letölthető anyagok - 2012. szeptember 26.

Írta: Prievara Tibor

A TanárBlog könyvtár újabb művel - ezúttal egy angol kiadvánnyal - bővül! A Grammar and Vocabulary Booster segítségével közel 4000 kifejezés, nyelvtani szerkezet sajátítható el. A könyvről részletesen a lapozás után található további információ, a könyv viszont ingyen letölthető, elvihető, használható! Arra kérünk mindenkit, hogy tovább a könyvet magát ne terjessze, ellenben a linket a TanárBlogon, ahol a könyv található pedig igen :) Részletek tehát a lapozás után!

ELŐSZÓ

Kedves Nyelvtanuló!

Az Ultimate English című felvételi előkészítő könyv, és a The Ultimate Error Buster című nyelvhasználati szótár után itt a Grammar and Vocabulary Booster, ami – reméljük – szintén kedvező fogadtatásban részesül a Ti részetekről. Az alábbiakban igyekszünk néhány kérdést megválaszolni, amelyeket a könyv írása során a legtöbbször tettek fel nekünk:

Mi is van ebben  a könyvben?

Rengeteg új kifejezés, szófordulat, nyelvtani szerkezet. A kifejezések rendszerezésénél nem követtük a hagyományos tematikus egységeket (nincs például „közlekedés”, vagy „a bankban” fejezet), hanem olyan gondolati egységeket próbáltunk keresni, amiket sokkal gyakrabban, többféle helyzetben használhatunk.

Hogyan lehet belőle tanulni?

Sokféle módon; lehet rendszeresen haladni (ez csak a legelszántabbaknak szokott sikerülni), remekül kiegészíthetjük egyéb olvasmányainkat (például ha éppen az „iskola” témakört tanuljuk, átlapozhatjuk a Booster-t, hogy megnézzük, milyen fejezetek lehetnek hasznosak (pl. TANUL, NEHÉZ, ÉRT, IDEGES stb.), haladhatunk a tárgymutató irányából is (tanulhatunk például „állatos” kifejezéseket), és ezernyi más módon.

Milyen szinten ajánlott a Booster?

Talán középhaladók és haladók forgathatják a legtöbb haszonnal, hiszen a könyv elsősorban illusztrál, nem pedig magyaráz. Mivel azonban minden kifejezés mellé magyar fordítást is adunk, azoknak is hasznos lehet, akiket egyébként a sok új szó elrettentene.

Az egész fejezetet tanuljuk mindig meg?

Ha kedvünk van hozzá, persze. Azonban fontos elmondanunk, hogy a könyv írásakor szerettünk volna minél nagyobb szabadságot adni az olvasónak, ezért szándékosan bő kifejezéstárakat alkottunk. Szeretnénk mindenkit bíztatni, hogy bátran szemezgessen a kifejezések között, húzza ki azt, amelyik nem szimpatikus, válasszon néhányat, ami viszont tetszik, bővítse ki, ahol hiányosnak tartja, egyszóval szeretnénk, ha mindenki a saját szája íze szerint formálná a Booster-t.

Miért pont ezek a tematikus egységek?

Csak. Erre tényleg nem sikerül jobb indokot találni. Az elmúlt évek során rengeteget próbálkoztunk, és (elsősorban a diákok visszajelzéseiből), arra a következtetésre jutottunk, hogy talán ezek lehetnek azok, amelyek a leggyakrabban fordulnak elő beszédhelyzetekben, írásban, és vizsgakérdésekben.

Hogyan lehet nyelvtant tanulni a Booster-ből?

A Booster elsősorban haladó nyelvtanulók számára tartogat nyelvtani csemegéket. Tapasztalataink szerint itt már nem elsősorban az okoz gondot, hogy nem értik a nyelvtani szabályokat, hanem inkább az, hogy nem tudják, hogy „így is lehet mondani”. Ezért aztán például a KÖTŐSZÓK 1.–2. fejezetből megtudhatjuk, hogy hány jelentésben használhatjuk a while-t, vagy azt, hogy hogyan fejezhetjük ki azt, hogy DE tizenöt különböző szerkezettel.


Sok sikert, kellemes tanulással töltött perceket kívánnak

A szerzők

 

Letölthetők: