Online-offline photoshop

Letölthető anyagok - 2010. július 16.

Írta: Nádori Gergely

Ugyan már korábban egy gyűjteményben (ITT) szót ejtettünk a Splashup nevű képszerkesztőről, mégis úgy gondoljuk, megérdemli, hogy egy kicsit részletesebben is foglalkozzunk vele. Különösen azért, mert elérhetővé vált a Splashup Lite, a program egyszerűbb feladatokhoz és kisebb teherbírású gépekre tervezett változata.

A Splashup (ITT TALÁLHATÓ) teljeskörű képszerkesztő program, hacsak nem professzionális, nyomdai szintű szerkesztésre vágyunk, hasznát fogjuk venni. Kezelhetünk benne rétegeket, az effekteket is rétegenként is alkalmazhatjuk és természetesen az összes olyan jól ismert eszköz (élénkítés, elmosás, kivágás stb.), amit gyakorrta használ az ember a képszerkesztésnél rendelkezésünkre áll.

A Splashup kistestvére a Splashup Lite (INNEN TÖLTHETŐ LE) valamivel butább az online programnál, de különösen fotók utólagos módosítására, csinosítására egészen kiváló. Nem kell hozzá internet kapcsolat és kisebb kapacitású gépeken is vidáman elfut. Hasonlóan a másik programhoz ez is teljesen ingyenes.

Mind a Splashup, mind a Lite változat együttműködik a nagy képmegosztó alkalmazásokkal a Flickrrel, a Pcasaval és a Facebokkal.

Végezetül íme egy Splashuppal készült alternatív TanárBlog logó: