Tudományos népszerűsítés pedagógiából

Hírek - 2010. június 15.

Írta: Nádori Gergely

A tudományos népszerűsítés fontos és egyben szórakoztató dolog. Szinte mindenki szívesen olvas a fizika, a biológia titkairól, új eredményeiről, de a történelemtudomány vagy akár a matematika közérthető nyelven megfogalmazott érdekességei is nagy érdeklődésre tartanak számot. Hazánknak ma is vannak olyan kutatói, akik képesek közérthetően és izgalmasan a nagyközönség számára is közel hozni a tudományt, ilyen például Mérő László vagy Csányi Vilmos, esetleg Falus András.

A szigorúan vett pedagógiatudomány eddig kevesebb ilyen komoly, de népszerűsítő irodalmat látott, pedig olyan témáról van szó, ami szinte mindenkit érdekel (legalábbis azt, akinek van gyereke, vagy éppen maga gyerek). ezért is nagy öröm, hogy egy jeles oktatáskutató Nahalka István blogolásba kezdett. Blogja ELÉRHETŐ ITT.  Az eddig megjelent írások kurrens és fontos kérdéseket ölelnek fel.

Szó esik a buktatásról, a szegregált oktatás hátrányairól és arról tényleg olyan jók-e a legjobb magyar diákok. Tanulságos olvasmány mindenkinek!