Zeneszerző - Zenegép

Internet a tanórás - 2009. július 9.

Írta: Prievara Tibor

Mivel a zenéhez sem értek, folyamatosan keresem annak a legetőségét, hogy az internet segítségével valahogy közelebb hozzam magamhoz - és viszont. Arra is emlékszem még halványan, hogy mindig is passzív élvezője lehettem csak a zenének - eltekintve az általános iskolai énekkart, ahonnan mutálás okán elég gyorsan kiszavazódtam - ezért azt hittem (és hiszem most is), hogy zenét írni csodálatos dolog (lehet). Meg nagyon nehéz is - olyasmi, amit én soha sem érthetek meg.

 

Éppen ezen gondolkozva éppen zenei oldalakat keersgéltem, amikor valaki ajánlotta a mai bejegyzésben tárgyalandó oldalt, a Music Composer-t (maga az oldal egyénbként ITT TALÁLHATÓ). Nahát, ki is próbáltam, aztán a technikai tudnivalókról gyorsan egy interaktív e-learning  anyagot is  készítettem - szóval kezdők is elkezdhetik! Ezt az anyagot INNEN LEHET LETÖLTENI.

Zenével rendszeresen foglalkozóknak ez biztosan nagyon egyszerű oldal, uyganakkor azon gondolkoztam, vajon iskolákban, főleg alsóban, lehetne-e ezzel (is) kreatív zeneszemlélésre / zenélésre szoktatni.

Érdekelnének a tapasztalatok, ha ezt olvassa ének tanár, és esetleg ki is próbálja, kérem írjon egy kommentet ide, vagy egy e-mailt nekem!