Linkgyűjtemény

Internet a tanórás - 2013. június 19.

Írta: Nádori Gergely

Gyakran van, hogy a tanár a diákjainak kiadna egy csokor linket, hol dolgozzanak, hol nézzenek utána valaminek. Erre eddig is sokféle lehetősége volt: felrakhatta egy blogposztba, elküldhette e-mailben. A legrosszabb, amit tehetett, ha felírta a táblára az egyes címeket. Voltak olyan szolgáltatások is, amik látványosan segítettek a linkcsokrok elkészítésében, például az általam is kedvelt Pearltrees (ITT ÍRTUNK RÓLA).

A FatURL nem szép, de nem is akar az lenni, viszont nagyon könnyen kezelhető és nagyon praktikus (ITT TALÁLHATÓ). semmi más dolgunk nincs, mint beírni a linkeket (egyet egy sorba) és már el is készül a gyűjtőoldal. Ezen az oldalon ott sorakoznak a linkjeink, rá kattintva megnyithatók, de akár az összeset is nyithatjuk külön lapokon egy kattintással. Példaként ITT VAN pár a TanárBlog háza tájáról.

Vannak olyan alkalmazások, amik nagyon sokrétűek és nagyon szépek akarnak lenni és vannak olyanok, amik csak egy feladatot akarnak ellátni, de azt funkcionálisan és jól. A FatURL ez utóbbi. Ami nem jelenti azt, hogy n lenne még néhány valóban hasznos opciónk: készíthetünk saját (könnyen megjegyezhető) URL-t is a gyűjteményünknek, kaphatunk hozzá QR kódot és ha regisztrálunk, akkor később is szerkeszthetjük az csokrokat, hozzáadhatunk újakat vagy törölhetünk régieket.