• A Digitális Tanulás Kézikönyve

    Hírek - 3 éve

    Írta: Nádori Gergely

    A TanárBlog Digitális Tanulás Kézikönyve egy 10 modulból álló videókkal, letölthető dokumentumokkal, eszközökkel, módszertani tippekkel és trükkökkel telepakolt anyag, ami minden tanárnak segít abban, hogy eligazodjon a digitális kor útvesztőjében és izgalmasabb, érdekesebb, hatékonyabb órákat tartson online és offline egyaránt. Az anyaghoz csatlakozva azok számára, akik megvásárolják webinárium sorozatot is szervezünk, ahol az egyes modulokhoz adunk kiegészítést, hátteret, lehetőséget a megbeszélésre, beszélgetésre. A webináriumra külön is vásárolhatók jegyek, de az anyag megvásárlásával mindenki jogosult részt venni rajtuk. A 10 modul a következőképpen épül fel:

    Bővebben...

  • Ismét kitaláltunk valamit. Itt a Digitális Tanulás 10 modulos képzési csomagja

    - 3 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Amennyire sokkolt mindenkit a karantén első hulláma, az újrázás novemberben már nem jelentett (nem is jelenthetett) hasonló megrázkódtatást a digitális tanulásra átállásban. Sok helyen felkészültek, legalábbis annyira, hogy iskolai szinten megegyeztek a digitális keretrendszerben, és tudják, hogy milyen formában fognak online órákat tartani. Akárhogyan is nézzük, ez önmagában nem kis eredmény. Az őszi karantén valódi kihívása a tanulás hatékonyságának a növelése. - Honnan tudjuk, hogy a gyerekek ránk figyelnek, vagy csak olyan szögben állítják be a kamerát, hogy mellettük legyen a telefon, így vígan játszanak, miközben a tanár azt érzi, hogy szemkontaktust tartanak vele a diákok?

    • Ha egy iskolai tantermet szokás díszíteni, vajon mi a helyzet egy online tanteremmel?

    • Hogyan válik az online tér tanulás, és nem a digitális alibizés terévé?

    • Hol kezdjük a digitális tanulási tér kialakítását?

    Sok-sok kérdés. A Digitális Tanulás című tíz modulos vadonatúj digitális tananyagunk mindebben segít. Az első modul címe: 1. Élhető rendszer a tanárnak. Bármennyire is hiszünk a diákközpontúságban (teljesen jogosan), a hatékony digitális pedagógia első lépése a tanár helyzetének, szerepének meghatározása. Ebben segít ez az interaktív modul, amelyet IDEKATTINTVA szerezhetsz meg, és mindösszesen 1690 Ft-ba kerül.

    Bővebben...

  • Interaktív játék tanároknak - digitális munkarendhez

    21. századi tanár - 3 éve

    Írta: Prievara Tibor

    2020. március 13. után november 11-én (pedig 13-a novemberben is péntekre esik) ismét digitális munkarendre állnak a magyar középiskolák. Az sem kizárt, hogy tovább szorítanak a szigoron, és a felső tagozatokat, vagy az összes oktatási intézményt karanténba küldik nemsokára. A kérdés: Te felkészült vagy? A választ pedig abban az elágazó útvonalakra épülő játékban találhatod meg (20 perc alatt), ahol valós példák alapján készítettünk egy szimulációt. A feladat időre megy, ám a TE IDŐDRE, hiszen minden lépéssel egyre több feladatot vállalsz. Vajon megtalálod a kiutat a labirintusból? Játssz velünk, és készüljünk a digitális oktatás újabb felvonására együtt. A játékot ITT TALÁLHATOD

    Bővebben...

  • Értékelésről, avagy mi van az osztályzáson túl

    Vezércikk - 4 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A pedagógia értékelés központi kérdés - főleg most, hogy a karantén alatt az eddigi értékelési mechanizmusok gyakran csődöt mondtak. Mit lehet tenni? Hogyan tudjuk az értékelés különböző formáit hatékonyan beépíteni a mindennapok pedagógiai gyakorlatába? Erre keressük (és gyakran meg is találjuk) a választ a TanárBlog Akadémia legújabb tananyagában, amely most már a #school webáruházában a már megszokott 1380 Ft-os áron elérhető. A bevételt teljes egészében a TanárBlog fenntartására, üzemeltetési költségeire, és cikkek, valamint további tananyagok elkészítésére fordítjuk. Tanulj egy jót, és tegyél jót! Végül nézzük, mi mindent kínál ez a digitális tananyag:

    Bővebben...

  • Hogyan válasszunk digitális platformot?

    Vezércikk - 4 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A TanárBlog Akadémia újabb digitális tananyaggal jelentkezik. Ezúttal arra próbálunk választ keresni, hogy milyen szempontok alapján érdemes digitális platformot választani. Általában elmondható, hogy ha olyan platformot keresünk, amelyik PONTOSAN olyan, mint amit mi szeretnénk, akkor nem jó úton járunk. Nézzük meg a lehetőségeket, keressük meg a számunkra leginkább megfelelő keretet és töltsük ki érdekes tartalommal. Mindezt most a szokásos 1380 Ft-os áron, a megszokott helyről, IDE KATTINTVA vásárolhatjátok meg. Természetesen az októberben útjára induló webinárium-sorozatunkra minden TanárBlog Akadémia tag számára ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk! Csatlakozz még ma, a multimédiás digitális tananyag részletes bemutatásához pedig kattints alant!

    Bővebben...

  • Segítsd a TanárBlogot! Vásárolj TanárBlog Akadémia tananyagokat

    Vezércikk - 4 éve

    Írta: Nádori Gergely

    intro Kedves Olvasóink! Eljött hát ez a pillanat is. Hosszas töprengés után úgy döntöttünk, hogy a TanárBlog továbbra is ingyenes, regisztráció nélkül elérhető tartalmakkal kívánja szolgálni a közoktatás ügyét. Ugyanakkor arra szeretnénk kérni mindenkit, aki rendszeresen olvas minket, hogy segítsen most abban, hogy ez így maradhasson! A TanárBlog Akadémia első tananyagának témája: Digitális Tananyagfejlesztés (IDE KATTINTVA). Az ára 1380 Ft, amiért egy 90 perces, videó alapú interaktív digitális tanártovábbképző tananyaggal gazdagodhat minden olvasónk. A részletek:

    Bővebben...