• Youmo - svédek és a fiatalok segítése

    Tananyagbázis - 5 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Már írtunk a Yelon-ról, ahol magyarul lehet olvasni (nagyrészt fiatalok tollából) a szexuális élet nagy kérdéseiről (és sok kisebb, de nem kevésbé fontos szempontjáról). Most - angolul (és még 5-6 nyelven, elsősorban a bevándorlóknak szánva) - több témakörben, változatos tartalommal tanulhatunk, tájékozódhatunk. Az oldal neve Yuomo, és ITT TALÁLHATÓ . Érdemes egy rövid időt ezzel eltöltenünk, megnézni, hogy egyes témakörökben - például a 'test', 'szex', 'én', a 'családom', vagy akár 'zaklatás' - mi mindent gondolnak hasznosnak a svéd oldal szerzői. Kiváló alapanyag lehet szexuális felvilágosító projektek összehasonlító elemzéséhez. Szintén ki lehet választani egy-egy témát (pl. barátság, vagy 'rosszul érzem magam'), megnézni, hogy milyen kérdéseket tárgyalnak, és összehasonlítani azzal, amit szerintünk egy ilyen magyar oldalon lehetne megtalálni.

    Bővebben...

  • Yelon.hu - szexedukáció diákoknak

    Tippek, trükkök - 6 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A Yelon.hu nevű oldal érdekes felületén (amely ITT TALÁLHATÓ )rengeteg cikket, sőt, még live chat-et is talál minden tinédzser, akinek tényleg sok információt ad(hat) át az oldal. Szépen kialakított, vizuálisan nekem kicsit zavaros, mégis 'menő' külsőt kapott a Yelon, és a keresőben már könnyebb eligazodni is. Létezik korosztályra szűrés is, így kiválaszthatjuk a kifejezetten kicsiknek (10-11 éveseknek) szóló írásokat, aztán egészen a 18-ig szemezgethetünk. Arra is módunk van, hogy nemet válasszunk, a 'fiú' és 'lány' mellett LMBTQ lehetőséget is kapunk - bár itt elég kevés (még) a tartalom. Amikor cikkeket választunk, a főoldal vizuális túltöltöttsége után az egyszerűbb, letisztult tartalmak kicsit egyszerűnek tűnnek, pedig nem azok. Érdemes egy próbát tenni az oldallal akár osztályfőnöki órán, vagy csak elmondani a diákjainknak, hogy létezik ilyen.

    Bővebben...

  • Pornó és szexuális felvilágosítás - így csinálja a PornHub

    Hírek - 7 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Sokan és sokat panaszkodnak arra, hogy a felnövekvő generáció elsődlegesen a pornóoldalakról szerzi információit a szexről. A kérdés az, hogy mit tehetünk, illetve kell-e ezzek bármit is tennünk. a PornHub nevű népszerű pornóoldal (napi 70 millió felhasználót vonz változatos tartalommal) gondolt egy nagyot. Ha már úgyis sokszor elég béna a szexuális felvilágosítás az iskolákban, vagy a családokban, és a felhasználók dőlnek az oldal tartalmaira, miért is ne a PornHub-on belül csináljanak egy szexuális felvilágosító projektet. Joggal feltételezték, hogy azt, aki az oldalt látogatja, ez a téma valószínűleg megmozgatja. Mivel ez mégiscsak egy oktatási portál, a kezdeméynezésről a Masahble oldalán lehet részletesebben tájékozódni , illetve aki szeretne beleolvasni a Sexual Wellness Center anyagaiba, IDE KATTINTVA teheti.

    Bővebben...