• Pályázat 3D nyomtatóért

    Hírek - 8 éve

    Írta: Nádori Gergely

    freedeeA MakerBot és a FreeDee Printing Solutions meghirdeti a 3D nyomtatási ismeretek hazai elterjedését célzó programját, a ‘MakerBot a tanteremben!’ oktatási intézmények számára kiírt pályázatot, amely keretében 10 db MakerBot Replicator 2 és fődíjként egy darab ötödik generációs MakerBot Replicator típusú 3D nyomtató talál gazdára a pályázó iskolák között. Emellett a győztes intézmény egy tanárának technológiai oktatása a 3D Akadémián szintén a nyeremény részét képezi. Részletek IDE KATTINTVA.

    Bővebben...

  • Pályázat középiskolásoknak és egyetemistáknak

    Hírek - 8 éve

    Írta: Prievara Tibor

    pályázat Kitaláltunk egy újat. Mi van akkor, tettük fel a költői kérdést magunknak, ha meghirdetünk egy 'szabadfogású' tartalomfejlesztési pályázatot, ahol középiskolások és egyetemisták - külön kategóriában - bármilyen témában fejleszthetnek digitális tananyagot. Mindezt az e-Studygroup keretrendszerében tehetik, azaz semmilyen informatikai előképzettség nem szükséges a pályázóknak. Csak a témán, anyagon, játékokon kell töprengeni. A részletes kiírást a lapozás után találhatjátok, a határidő február 15., azaz van idő, lehet gondolkodni, és tervezgetni. Akinek segítségre van szüksége, annak segítünk. A legjobb pályázóknak a Telenor jóvoltából egy évig álljuk a mobilnet költségeit :) Hajrá!!

    Bővebben...

  • Tehetséggondozás 10-19 éveseknek - pályázzatok!

    Hírek - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    templeton Rendkívül érdekes kezdeményezésre bukkantunk, a neve Magyar Templeton Program, és tehetséges fiatalokat keres. Ahogy írják: "egyedülálló, elsőként Magyarországon induló, személyre szabott tehetségfejlesztő programban, a Magyar Templeton Programban vehetnek majd részt 2016. március 1-től egy egész éven át.". Nem hangzik rosszul. Kezdetnek nem kell mást tennie a programba vágyóknak, mint ellátogatni az oldalra, regisztrálni, és az ott látható tesztet kitölteni (mindezt IDE KATTINTVA lehet megtenni). Ha elég jó az eredmény, behívnak a szóbelire, és ha az is sikerül, egy valóban izgalmas közösség részesei lehetnek a fiatalok. Egy tesztkitöltést feltétlenül megér!!

    Bővebben...

  • Van 25 diák Magyarországon, akik szinte mindent tudnak a Microsoftról

    - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    ms Ezek a diákok tréningekre, nyílt napokra járnak, bejáratosak a Microsoft minden hazai eseményére, közel teljes felhasználói szoftvercsomagot kapnak. Üzleti vagy IT témájú szakdolgozatuk mellé a Microsoft ad konzulenst és számos segítséget, mentorálást. Ők a Microsoft Student Partnerek, akik a Microsoft és saját diák- és hallgatói közösségeik között tartják a kapcsolatot Microsoft-nagykövetként, miközben a régió más országaiban, sőt akár a világ másik felén élő társaikkal is tapasztalatot cserélhetnek. Van egy jó hírünk. A 25 diák egyike Te lehetsz! Részletek a lapozás után! Figyelem: jelentkezési határidő erre az évre 2015. szeptember 21! Jelentkezni IDE KATTINTVA lehet.

    Bővebben...

  • Tovább bővül a Digitális Módszertár - pályázhatunk!

    Hírek - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    tempus Immár három éve kért fel a Tempus Alapítvány, hogy segítsek kidolgozni egy digitális ötlettár, óravázlatgyűjtemény alapjait. Nekem akkor a legnagyobb félelmem az volt, hogy még ha sikerül is összegyűjteni párszáz ötletet, vajon van-e folytatás? Hogyan tud frissülni, életben maradni egy ilyen oldal. Nos, az idő megadta a választ, hiszen idén már a harmadik alkalommal írják ki a pályázatot, és most is - moint mindig - még pénzdíj is van. Az eddigi ötletek IDE KATTINTVA találhatóak, az új pályázat (amely határideje 2015. augusztus. 20.) ITT ÉRHETŐ EL.

    Bővebben...

  • Tervezz nyelvtanító appot, nyerj pénzt és utazást Baltimore-ba

    Hírek - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    learnathon Egy felhívást kaptunk, közzé is tesszük, mert érdekesnek tűnik (vagyis őszintén szólva TUDJUK, hogy érdekes). A helyzet az, hogy az USA nagykövetségének RELO nevű regionális irodája egy hatalmas nyelvtanítást segítő app versenyt, konferenciát tart. HA jól tudjuk, összesen 17 ország pályázik 3-3 fős csapatokkal, és a rendelkezésre álló 5 nap alatt egy életképes app tervét kell összehozni. Ezt aztán az utolsó napon elő (és el) kell adni egy szakmai zsűrinek, a legjobb pályázat megvalósításához pedig a nyertes kap pénzt, paripát. A jelentkezés határideje 2015. március 30., szóval érdemes gyorsan jelentkezni még. További részletek és a jelentkezési lap az IATEFL holnapján, IDE KATTINTVA találhatóak.

    Bővebben...