• Interaktív történetek a YouTube-on

    Nyelvoktatás - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Remek oldalra akadtam a YouTube-on. Mivel lehetséges annotált videókat készíteni az oldalon (ez nem újdonság), az is valószínű volt, hogy előbb-utóbb elkészül néhány jó minőségű, érdekes interaktív történeteket készíteni. A kedvencem IDE KATTINTVA található (angolul sajnos). A történet 30-40 mp-es részekből áll, miután mindig választanunk kell, hogy merre megyünk tovább. Döntéseinknek megfelelően más-más vége lehet a történetnek. A sztori tinédzserekről szól, és bűnözésről (pl. mit tegyünk, ha egy haverunk megállít, és ad nekünk egy kést, hogy vigyázzunk rá). 25-30 perc alatt lel lehet játtszani a történetet, akár több különböző úton. Remekül lehet például a szavazórendszereket használni, hogy a csoport együtt dönthessen a gyerekek sorsáról.

  • BAVA - Will there be mor eor less crime in the future?

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''Will there be mor eor less crime in the future?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • BAVA - Are some parts of your hometown more dangerous than others 2?

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''Are some parts of your hometown more dangerous than others 2?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • BAVA - Are parts of your hometown considered dangerous?

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''Are parts of your hometown considered dangerous?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • BAVA - Is your hometown dangerous?

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''Is your hometown dangerous?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • Napi betevő szókincs - Bűn(üldözés) 1

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyag a 'Napi betevő szókincs' sorozat folytatása, ezúttal a 'bűn', 'bűnüldözés' témájában.Most ugyan csak 3 tananyagból áll a modul, ám mindegyik anyag 15-15 kifejezést tartalmaz. Természetesen fordítással, interaktív bemutatóval, szókártyákkal, játékkal, kvízzel! És most jöjjön az első rész.

    Bővebben...

  • Napi betevő szókincs - Bűn(üldözés) 3

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyag a 'Napi betevő szókincs' sorozat folytatása, ezúttal a 'bűn', 'bűnüldözés' témájában.Most ugyan csak 3 tananyagból áll a modul, ám mindegyik anyag 15-15 kifejezést tartalmaz. Természetesen fordítással, interaktív bemutatóval, szókártyákkal, játékkal, kvízzel! És most jöjjön a harmadik rész.

    Bővebben...

  • Napi betevő szókincs - Bűn(üldözés) 2

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyag a 'Napi betevő szókincs' sorozat folytatása, ezúttal a 'bűn', 'bűnüldözés' témájában.Most ugyan csak 3 tananyagból áll a modul, ám mindegyik anyag 15-15 kifejezést tartalmaz. Természetesen fordítással, interaktív bemutatóval, szókártyákkal, játékkal, kvízzel! És most jöjjön a második rész.

    Bővebben...

  • Underdog - rajzfilm (B2 - első rész)

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyag egy rajzfilm segítségével tanít sok-sok beszélt angol fordulatot, valamint a 'Bűn' (Crime) témakörben jó eséllyel hasznosítható kifejezést. Mindezt interaktívan és multimédiásan teszi - és ráadásul nem csak gyereknek lehet kedves Underdog figurája (bár a filozófiai mélységekig - legalábbis ebben a részben) azért nem jutunk el :)

    Bővebben...