• LSK Classboard Studio Akadémia - teljes tananyag + játék

    Oktatóvideók - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    classboardAz LSK Classboard Studio Akadémia folyamatosan bővülő anyagaival segít abban, hogy a Classboard interaktív tábla, illetve a hozzá tartozó Classboard Studio szoftver kezesbárányként segítse minden pedagógus munkáját. A tananyag rövid videók segítségével mutatja be - tematikusan - a legelső lépésektől a már bonyolultabb trükkökig mindazt, amire a Classboard Studio képes. A tananyagot folyamatosan frissítjük, érdemes visszanézni gyakran az oldalra.

    LSK Classboard Studio tananyag 1. rész

    LSK Classboard Studio tananyag 2. rész

    LSK Classboard Studio tananyag 3. rész

    LSK Classboard Studio tananyag 4. rész

    LSK Classboard Studio tananyag 5. rész

    Természetesen a tananyag mellett a gyakorlás is fontos és hasznos, és hát ki az, aki nem szeret játszani. Ezért is készítettün egy interaktív már-már játékos online illetve tableten és telefonon egyaránt elérhető játékot, amelyre minden tananyagrész elsajátításában számíthatunk. A játék IDE KATTINTVA érhető el. Kellemes és hasznos időtöltést kívánunk mindenkinek! Kérdésekkel, kérésekkel a tanarblog KUKAC gmail PONT com címen várjuk a visszajelzéseket

    Bővebben...

  • LSK Classboard Studio Akadémia 2. rész

    Oktatóvideók - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    classboard Tovább folytatódik itt a TanárBlogon az LSK Classboard Studio Akadémia. A második részben (amely IDE KATTINTVA látogatható meg) továbbra is rövid, (reményeink szerint) érthető, gyakorlatba azonnal átültethető videócsokorba szedtünk össze néhány gyakorlati tippet - megtudhatjuk belőle, hogy hol a redőny, és miért más mint egyéb szoftverekben, de arra is kitérünk röviden, hogy miként tudunk egyszerre akár hatan is a táblára írni. Emellett arra is mutatunk tippet, hogy a táblaszoftver hátterét hogyan tudjuk úgy megváltoztatni, hogy a diákok szemét ne bántsa a vakító fehér háttér. Természetesen az még mind semmi, mert hamarosan jelentkezünk újabb epizódokkal, sőt még egy játék is készül, hogy mindenki tesztelhesse is tudását :)

    Bővebben...

  • Elindult az LSK Classboard Studio Akadémia!

    Oktatóvideók - 10 éve

    Írta: Prievara Tibor

    akadémia1 Új, nem kis vállalkozésba kezdtünk. Most már egy ideje használjuk, próbálgatjuk az LSK új interaktív tábláját, a Classboard-ot. Sok érdekességet találtunk benne, amelyekről néha meg is emlékezünk, viszont most már elérkezettnek láttuk az időt, hogy a fentebb említett érdekességeket rendszerbe foglaljuk. Így született meg az LSK Classboard Akadémia ötlete. A terv az, hogy összesen kb. 40 rövid videó segítségével a legelső lépésektől kezdve segítünk a tábla használatát mindenkinek önállóan megtanulni. Az első 'tananyag' már el is készült, IDE KATTINTVA tekinthető meg (csak 8 perc és sok érdekes funkció kiderül belőle). Külön érdekesség a tálcát helyettesítő mágnescsík! Mindez természetesen még mind semmi, hiszen a napokban további tananyagok készülnek. És ha már magabiztosak vagytok a használatában, próbára is teszünk benneteket, mert már készül a nagy LSK Classboard Studio Akadémia játék is, ahol mindenki számot adhat saját magának a megszerzett tudásáról :)

    Bővebben...

  • LSK Classboard - mit tud a felső menüsor?

    Oktatóvideók - 10 éve

    Írta: Prievara Tibor

    classboard Már szó volt az LSK Classboard nevű új interaktív táblájáról itt, a TanárBlogon. Most a Classboard Studio újabb elemeit vesszük górcső alá, mégpedig azt, hogy miként tudunk megnyitni, alakítani, nagyítani a szoftver segítségével. De azt is megtanulhatjuk, hogy mi mindent tudunk az egyes oldalakra beszúrni. Szintén nem marad titok az sem, hogy pl. egy képre hogyan helyezhetünk el hivatkozást. Emellett egy olyan érdekességet találtam, ami szerintem igen hasznos, ez epedig a beépített böngésző. A szoftvert megnyitva a Beszúrás menüpontra kattintva a legalsó opció 'Böngésző beszúrása'. Nos, ez pont az, aminek látszik: egy böngésző ablaka nyílik meg a szoftveren belül, ahol szabadon száguldhatunk az interneten - anélkül, hogy meg kellene nyitni egy böngészőt, vagy navigálni a két alkalmazás között. Ez azért elég remek kényelmi funkció! A biztonság kedvéért itt is készült egy videó a felső menüsor teljesebb bemutatása érdekében, ami IDE KATTINTVA nézegethető meg.

    Bővebben...

  • LSK Classboard Studio - a szoftver felbukkan

    Oktatóvideók - 10 éve

    Írta: Prievara Tibor

    classboard Miután beüzemeltem az LSK Classboard interaktív táblát, jött az a bizonyos nagyon nehéz pillanat, amikor a szoftvert megnyitva az ember szembesül azzal, hogy mennyi változással, újdpnsággal (esetleg funkcióvesztéssel) kell megbarátkoznia az új tábla használatakor. Nos, a Classboard Studio egyáltalán nem vészes - funkcióvesztést alig tapasztaltam (én eddig - és emellett - SMART-ot használok), viszont van egy-két érdekesség, amire fefigyeltem. Az egyik ilyen a beépített képkereső. Egyetlen kattintással elindíthatok egy Google keresést (a táblaszoftveren belül!), és a képet egyetlen mozdulattal beemelhetem az oldalba. Ez azért nem rossz. Készítettem is róla egy kis videót, amely még talán hangolásnak is jó lesz, hiszen látszik rajta az LSK Classboard Studio felülete és dizájnja. IDE KATTINTVA tekinthető meg a kisfilm. És ha már itt tarttunk, elmeséljük azt is, hogyan zajlik a szoftverben a képszerkesztés.

    Bővebben...

  • Itt a Classboard, hol a Classboard? A történet elkezdődik

    Hírek - 10 éve

    Írta: Prievara Tibor

    classboard1 Itt van, megjött, megérkezett. Ezúttal egy új interaktív tábla, és az iskolánkba. A neve LSK Classboard és több mint jó. Amikor kipróbálásra megkaptuk, kicsit szkeptikus voltam, főleg a multi-touch technológiával szemben. Ugyanis miért is írna egyszerre hat diák a táblára. Aztán most, hogy a technológia ott van a teremben. elkezdtük használni. Ötletgyűjtésre, visszajelzésre, tananyag rögzítésére, lényegkiemelésre. Bevallom, én az interaktív táblák esetében nem voltam soha nagy híve annak, hogy a diákok jöjjenek ki a táblához és írjanak rá, de így ez valóban megéri, mert villámgyorsan fel lehet írni rengeteg dolgot. Az elkövetkező hetekben igyekszünk részletesen tudósítani a tesztfolyamat eredményeiről, megosztunk minden tapasztalatot a Classboard-dal kapcsolatban, illetve videók segítségével fogjuk bemutatni, hogy mi mindent tud - vagy éppen nem tud - az eszköz.

    Bővebben...