• Interjú angolul. Aki válaszol: Stephen Fry

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Igyekszünk újabb és újabb érdekességekkel szolgálni az angolul tanulóknak, ezért most elindítjuk a Napi Angol Videót, ahol (reményeink szerint) gyakori frissítéssel, akár naponta egy-egy újabb videót, filmet lehet megnézni. A videók más weboldalakról származnak, előfordulhat, hogy néha egy-egy eltűnik az éterben, érdemes gyakran visszanézni. Szeretnénk itthon nem, vagy kevésbé ismert sorozatokat bemutatni, illetve érdekes egyéb videókat keresni, amelyek valóban segíthetik a nyelvtanulást, amellett, hogy szórakoztatnak is. A lapozás után egy interjút láthatunk egy népszerű angol színésszel, komikussal (a neve: Stephen Fry), akinek többek között Hugh Laurie-val (alias Doktor House) is volt egy népszerű show-ja. Most közel egy órában beszél mindenféle érdekességről. Enjoy!

    Bővebben...

  • Portugália legjava (A2)

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyag megismertet bennünket Portugáliának azokkal a részeivel, amiket semmi esetre sem hagyhatunk ki, ha egyszer odatévedünk. Egyben mintát is kapunk, hogyan kell lelkesedni kis hazánk hasonló gyöngyszemeiről.

    Bővebben...

  • BAVA - Do you think tattoos can be beautiful?

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''Do you think tattoos can be beautiful?" Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • BAVA - What are museums have you visited?

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''What are museums have you visited?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • BAVA - What's your favourite book?

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''What's your favourite book?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • BAVA - What is your favourite book?

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''What is your favourite book?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • BAVA - Who is your favourite writer?

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe 'Who is your favourite writer?' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • Malacok a pokrócban! (A1)

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Semmi pánik, a tananyag nem korhatáros - az elsőre talán furcsán hangzó cím egy amerikai kisiskolások körében népszerű játék neve. Továbbkattintva kiderül, mitől olyan nagyon vicces ez az egész, valamint hogy hogyan mesél vicces történetet egy huszonéves amerikai lány. Ismerkedéshez alapvető készség!

    Bővebben...

  • Charlie és a csokigyár (C1+)

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyag egy rövid részletet dolgoz fel a híres könyvből - hanganyaggal. Van azután néhány érdekes, interaktív szövegértést, valamint szókincset fejlesztő feladatlap. Órán is használhatjuk, de magántanításra is ideális. Segítségként készítettünk egy részletes óravázlatot, valamint legy letölthető (Word formátumú) feladatlapot. Mindez itt, a lapozás után!

    Bővebben...