Továbbfejlesztett OneNote

Tippek, trükkök - 2015. június 1.

Írta: Nádori Gergely

onetasticCsak remélni tudom, hogy már minden TanárBlog olvasó jól ismeri a OneNote programot. Én lassan fél éve használom virtuális osztályteremként a OneNote for the Classroom rendeszert és nagyon meg vagyok vele elégedve. Minden várakozáson felül kényelmes és hatékony. Jogos lehet a kérdés: Lehet-e még jobb a OneNote? A Onetastic ingyenes kiegészítő készítői szerint a kérdésre igen a válasz. A kiegészítő IDE KATTINTVA érhető el, a telepítése után egyes komponenseit külön is felrakhatjuk. Mi mindent nyújt?

Többek között tartalomjegyzék beszúrását. Ez főként akkor lehet hasznos, ha a tananyagot OneNote-ban adjuk ki a diákoknak. A cím-stílusokból ugyanis automatikusan készül egy kattintható tartalomjegyzék.

A naptár nézetben egy naptárban láthatjuk, hogy milyen oldalakat mikor hoztunk létre és mikor módosítottunk. Ez főleg akkor lehet hasznos, ha sokan dolgoznak együtt egy jegyzeten.

Lehetőséget ad a kiegészítő a képek megvágására is, de forgathatjuk vele a fájl nyomatokat, definiálhatunk saját stílusokat és még nagyon sok nagyon hasznos dolgot intézhetünk vele.