Megint meghekkelték a tanítást

Hírek - 2016. szeptember 25.

Írta: Nádori Gergely

htcSzeptember 24-én már másodszor rendezte meg a Microsoft nagy virtuális konferenciáját Hack the Classroom (Hekkeljük meg a tanítást!) címen. A világszerte követett eseményen többnyire arról volt szó, hogy miként lehet a már meglevő eszközökkel, a mindenki számára elérhető alkalmazásokkal megújítani a tanítást. A nyitóelőadásban John Kao arról beszélt, hogy miért van szükség az innovációra nevelésre, hogyan válhat ez az oktatás új paradigmájává.

Ezután szó esett a OneNote Learning Tools használatáról, ami a diszlexiásoknak segít az olvasásban. Egy tanárnő mutatta be a tapasztalatait. Sajnos a Learning Tools egy része (felolvasás, szófajok jelölése) magyarul nem elérhető, de azért így is segítség lehet.

Volt egy Minecraft blokk, amiben egy tanárnő arról beszélt, ő miként kezdte el használni az iskolájában. Fontos szabályokat is lefektetett: kezdjük kicsiben, ne féljünk tanulni a diákoktól és legyenek közös szabályaink.

Ezután a Skype virtuális kirándulások következtek, amiket rögtön meg is tapasztalhattunk. Vicces volt látni, hogy az amerikaiaknak milyen különlegesség a sündisznó...

Miközben ezek az előadások mentek, megnézhettük a egyperces ötlet verseny győzteseit és időről időre odakapcsoltak az Education Workshopra, ahol szélmérőt készítettek a lelkes tanárok.

Az összes elhangzott dolog, előadás és forrás megtalálható ebben a Swayben: