Kísérletek könyve

Letölthető anyagok - 2014. október 27.

Írta: Nádori Gergely

sos irelandA Sceince on Stage verseny sok természettudományokat tanító tanárnak lehet ismerős, Színpadon a tudomány címen hazánkban is megrendezik. Az eseményen tanárok mutatnak be kísérleteket, demonstrációkat és a legjobbak, legötletesebbek aztán az európai versenyben is megmérkőznek. A hétvégén lezajlott Scientix konferencián ismerkedtem meg a program ír rendezőivel, akik nem csak versenyt szerveznek, hanem videókat is készítenek és a legjobb kísérletekből, amiket az európai versenyeken látnak könyveket is összeállítanak. Ezek a könyvek az oldalukról (IDE KATTINTVA) ingyenesen letölthetők.

A könyvekben egy-egy oldal mutat be egy-egy kísérletet. A többségükhöz semmilyen különleges eszközre nincsen szükség, a legtöbb szertárban megvannak azok a felszerelések, amikkel remekül lehet dolgozni velük. A kísérleteket tantárgyak és témakörök szerint csoportosították.

Ha pedig látni is szeretnénk a demonstrációkat, akkor Science on Stage Ireland videós oldalát érdemes felkeresni (IDE KATTINTVA), ahonnan több mint száz kísérletet bemutató videót nézhetünk meg, szintén témakörök szerint csoportosítva.