Képvarázsló - törölj ki bármit egy képről

Tippek, trükkök - 2024. április 20.

Írta: Prievara Tibor

Ma egy egyszerű, praktikus, gyorsan használható eszközt ajánlunk, amely elsősorban órára készülésnél lehet hasznos, ha arra van szükségünk (vagy szükségünk nincs is rá, de érdekes, vagy vicces lehet), hogy egy adott képről egyes elemeket kitörölhessünk. Például nyelvtanításban, képleírásnál remekül lehet arról beszélgetni, hogy milyen elemek hiányoznak az adott képről, de ez csak egy felhasználási lehetőség ... mutatunk még párat, nem csak nyelvtanároknak. Érdemes kattintani!

Az oldal neve Magic Studio ITT TALÁLHATÓ, illetve annak is egy aloldala, Varázsszivacs (azaz Magic eraser), amiről most szó van. A főoldalon találhatunk még további 7 eszközt, itt is van képgenerátor, de ami újdonság, vagy érdekes lehet, az pont a Magic Eraser. MIért is?

Először is, ahogy írtuk, egyszerűen el lehet tüntetni egyes elemeket a képekről, így könnyű 'találd meg a 10 különbséget'-szerű feladatokat készíteni. Azonban még ennél is jobb szerintem az, amikor veszünk egy képet (pl. a World Press Photo oldaláról, vagy egyb éedekes, akár meghökkentő képet - de ugyanígy lehetne ez egy történelmi esemény képe), és onnan kitörlünk elemeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy megértsük, miről is szól a kép. És erről lehet elkezdeni beszélgetni - ki, mi hiányzik, miért, stb.

Tudom, hogy vannak ennél sokkal bonyolultabb képszerkesztők is, de belépő szintű alkalmazásnak ez tökéletes. Előnye, hogy rendkívül egyszerű használni, hátránya, hogy csak törölni lehet vele - azaz nem tudok pl. egy oda nem illő tárgyat a képre tenni. Ha csak ismerkedünk az AI képgenerátorokkal, akkor ez tökéletes lesz - és gyorsan ad sikerélményt, nem kell órákig szórakozni vele, amíg egy képet elkészítünk.

Ugyanakkor tudnunk kell, hogy ez is, mint minden AI alkalmazás, némi hibaszázalékal dolgozik, és nem mindig csinálja meg, amit kérünk tőle. Úgy láttam, hogy pl. nagyobb alakok, emberek, törlése nem mindig sikerül tökéletesen, néha csak frissít, de nem törli ki. Legyünk vele egy picit türelmesek, a legtöbb esetben a legtöbb dolgot megcsinálja majd.