Írjunk magunknak - a jövőben

Internet a tanórán - 2009. december 11.

Írta: Prievara Tibor

A FutureMe oldal (IDE KATTINTVA található) egy igen érdekes, és nagyon hasznos alkalmazás. Biztosan sokan tesznek újévi fogadalmakat, vagy éppen osztályfőnöki órán határoznak meg célokat a diákok mondjuk a tanévre. A FutureMe abban segít, hogy meg is írhassuk ezt a levelet, majd adott időben elküldi nekünk!

Én például szoktam az év elején ilyet csinálni a gyerekekkel, és néha gond, hogy pl. az év végére elveszítem a lapokat, amire írtak a gyerekek - netán a nagy kavarodásban nem mindig van időnk arra, hogy elővegzük a lapokat. Ezért (is) hasznos az oldal. Érdemes összehangolni az e-mailek időpontját, és akkor mindenkinek egyszerre jön meg a levél.

 

FONTOS! Lehetőség van arra, hogy a leveleket publikussá tegyük, hacsak nem szeretnénk mindenkinek - ti az egész világnak - megmutatni, akkor érdemes a Private állapotot választani. Szintén érdekes lehet angolórán az is, ha a publikus levelek között keresgélünk. Annyira jól megy az oldal különben, hogy a 9000 legérdekesebb levelet már könyvben is kiadták.