I fake siri - mintha beszélgetnénk

Tippek, trükkök - 2014. december 16.

Írta: Prievara Tibor

ifakesiri Ma egy egyszerű, de mégis nagyszerű ötletet mutatunk be. A lényege annyi, hogy generálhatunk olyan ál-beszélgetéseket, amelyeket mintha az iPhone Siri-jével folytattunk volna. A beszélgetéseket utána egy képernyőképként elmenthetjük, illetve egy linket is kapunk hozzá, amit megoszthatunk. Az I fake Siri oldala IDE KATTINTVA látogatható meg. Az oldal korlátai és lehetséges iskolai felhasználása a lapozás után :)

Az oktatásban rengeteg haszna lehet - leginkább idegen nyelvet tanulók, tanítók számára, hiszen az ékezetes karaktereket nem eszi meg a rendszer. Természetesen adja magát a rövid beszélgetések egyszerű, regisztráció nélkül használható felületeként, de taníthatunk vele sms nyelvet is, rövidítésekkel. Ha van egy kis isőnk, azt is megtehetjük, hogy sms nyelven írt üzeneteket gépelünk be pl. angolul (de még magyarul is működne), és a diákoknak a feladata az, hogy visszafejtsék. Ehhez megéri ide begépelni (bemásolni) a szöveget, mert nagyon hitelesnek, valódinak tűnik, a diákok sokkal szívesebben fejtik meg így a rejtvényt.

Ja, és még azt is kiválaszthatjuk, hogy melyik szolgáltató képernyőképét szeretnénk fake-elni. Sajnos csak amerikai szolgáltatók vannak, de ez legyen a legnagyobb baj :)