Hogy vagy? - Kösz, jól! Vadonatúj fejlesztés, visszajelzés roppant egyszerűen

Internet a tanórán - 2017. április 27.

Írta: Prievara Tibor

Arra gondoltam, hogy amikor iskolás voltam, tőlem soha senki nem kérdezte meg, hogy hogy vagyok - mármint a tanárok közül. Lehetne ez annak is betudható, hogy csupán engem nem szerettek, de azt láttam, hogy soha, senkitől nem kérdezték meg. Pedig néha szívesen elmondtam volna, hogy ma nem felelnék, mert fáradt vagyok, hogy nehéz volt az előző óra anyaga, vagy egyszerűen majd' meghalok az álmosságtól. Ez inspirált a Kösz, jól! (ITT TALÁLHATÓ ) névre keresztelt alkalmazás fejlesztésére, amely a TanárBlog oktatási szolgáltatáscsomagjának legújabb, üzletileg jól átgondolt, ingyenes eleme :) Ha már egyszer telefon, vagy számítógép van akár a diákok kezében az órán, akárcsak otthon, érdemes belevágni, hiszen annyira egyszerű. Részletes leírás a lapozás után!

Hogy vagy? – Kösz, jól! – halljuk nap mint nap, mindenhol. Az iskolában, kórházakban, az utcán. Arra gondoltunk, hogy előfordul, hogy szeretnénk TÉNYLEG megtudni, hogy a másik hogy van. Vagy azt, hogy egy konferencián mennyire tetszett egy előadás, esetleg egy iskolában kíváncsiak vagyunk arra, hogy mennyire értették meg a diákok azt, amiről tanárként beszéltünk, de hasznos lehet a Kösz, jól! például a kórházakban is ahol a betegek rendszeresen visszajelezhetnek az app segítségével arról, hogyan is érzik magukat.

tamogass

A Kösz, jól! pont ebben segít. A működése rendkívül egyszerű, 20 másodperces regisztráció után azt kell csupán eldöntenünk, hogy mit szeretnénk: kérdezi, avagy válaszolni. Kérdőívek kitöltéséhez elég megadni a kódot (esetleg jelszót), amit a kérdőív készítőjétől kapunk, és már kezdődhet is a felhőtlen és boldog válaszadás. Ha mi magunk szeretnénk kérdőívet készíteni, akkor kicsit (de csak tényleg nagyon kicsit) bonyolultabb a helyzet. Létrehozhatunk csoportokat, minden csoportnak feltehetünk kérdéseket, majd a kitöltéshez ’jutalmat’ (pontokat) rendelhetünk. Haa például egy osztályban vagyunk, akkor megadhatjuk, hogy hány kitöltés után ’ugorhat szintet’ a kitöltő, amikor is általunk megadott titkos üzenethez férhet hozzá.

Bízunk benne, hogy egy rendkívül egyszerű, mégis hasznos és rengeteg értékes, személyes véleményt fogunk minél többen gyűjteni a Kösz, jól! használatával.