Felismered, hogy hol jársz? Cityguesser - nem csak földrajzórákra

Internet a tanórán - 2023. február 12.

Írta: Prievara Tibor

Remek játékot ajánlunk ma, kicsit hasonlít a GeoGuessr nevű alkalmazásra, de az sajnos fizetős lett, regisztrálni kell rá - bonyolult. A Cityguesser(ITT TALÁLHATÓ ) egy kicsit kevésbé kidolgozott, egyszerűbb, mégis remekül hazsnálható - áén nylevtanításban szoktam kommunikáció, képek leírása, történetmesélés tanítására használni. Az ötlet nem bonyolult, ledobnak a világ egyes részein (választhatsz, hogy bárhol, de lehet szűkíteni Európa vagy Amerika nagyvárosaira, valamint van híres épületek, emlékművek játékmód is. Emellett ha szeretnénk osrszágokra koncentrálni (pl. Oroszország, Ausztrália stb.), ezt is megtehetjük. Ebben a játékban nem a Google Maps alapján navigálhatunk, hanem egy videót kapunk az adott városról, és ebből kell kitalálnunk, hol járunk.

Kérdés, hogy mit keres a Cityguesser az angolórán? Nos, 'városok, lakóhely' témakörben kiválóan működik, az egyik diák látja a kivetítőn a várost, és ahogy a videó halad, folyamatosan megpróbálja a másiknak elmondani, hogy mit lát. Leírja az épületeket, a hely hangulatát, hogy milyen nyelven vannak a feliratok, a közlekedési eszközökrő mesél stb. Egészen addig, amíg közösen meg nem tippelik, hogy hol járhatnak. Utána ellenőrizzük, és folytatódhat egy másik város leírásával, bemutatásával az óra.

15-20 percet simán végigjátszanak a diákok, végig izgatottan probálják minél alaposabban leírni, hogy hol járhatnak, és van izgalom végig. És ehhez még versenyezni sem kell :)