Digitális szakkörök kicsit másképp

Hírek - 2017. szeptember 14.

Írta: Nádori Gergely

edufunSzeptemberben indítja szakköreit az Edu&Fun Digitális Élményközpont.
Találkoztunk már máshol is robotika, 3D tárgyalkotás, online játék- és alkalmazásfejlesztő tanfolyamokkal, de ezúttal ez egy kicsit más. Itt a hangsúly nem az eszközhasználaton van, hanem valós problémák megoldásán, a kompetenciafejlesztésen, a csapatmunkán.
A foglalkozásokon a gyerekek a kreativitásukat használva együtt dolgoznak a feladatokon, a különböző elektronikai és informatikai eszközök használatának elsajátítása pedig ennek a munkának szerencsés velejárója. Úgy tanulnak meg robotokat építeni és vezérelni, 3D-ben tervezni és nyomtatni, vagy akár alkalmazásokat fejleszteni, hogy közben nem érzik a tanulás súlyát. A lényeg itt az élményalapú oktatás, és ehhez a technológiai felszereltség is példátlan. A foglalkozások egymásra épülnek, egy szakkör résztvevői pedig több projektben vesznek részt a 3 hónap alatt. A foglalkozásokat olyan lelkes szaktanárok tartják, akik a terület specialistái. Az ő munkájukat pedig főiskolás diákok segítik.
Ha van olyan diákotok, aki nyitott a digitalizációra, ajánljátok neki ezt a foglalkozás-sorozatot!
A szervezők szeptember 22-én ingyenes nyílt napot tartanak, a szakkörök helyszínén az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Érdemes megnézni őket!

További információk: www.edufun.hu