Algebra segédprogram magyarul

Internet a tanórán - 2017. szeptember 8.

Írta: Nádori Gergely

akrielSokaknak hasznos lehet az Akriel elnevezésű oldal, ami a matematika (azon belül is az algebra) tanulásához ad segítséget (IDE KATTINTVA). A beírt feladatokat nem csak megoldja, hanem a lépéseket is megmutatja, sőt azokhoz még magyarázatot is ad, ha kérjük. Az egyes algebrai ismeretekhez bőségesen találunk gyakorló feladatokat is benne és még arra is képes, hogy felmérje, mi az az ismeret, amivel még nem rendelkezünk, mit kell gyakorolnunk. A rendszer jelenleg ingyenes, de nem biztos, hogy mindig is az marad. Az érettségi felkészülésben, matematika ismétlésben, gyakorlásban nagy segítség lehet.

Az oldalon olvashatunk pár olyan kijelentét is, ami nem matematikát tanítóknál biztosan kiveri a biztosítékot, például ezt:

A történelem tantárgynál, ha nem vagy jó a francia forradalomból, még könnyen lehetsz kitűnő a II. világháborúból, ugyanis a témakörök logikailag nem kapcsolódnak szorosan egymáshoz. Ez szinte az összes tantárgyra igaz, így nem jelent nagy bajt, ha egy bizonyos témakört nem értesz, mert a következőt attól függetlenül is megértheted, megtanulhatod. Ezzel szemben a matematika az egyetlen tantárgy, ami – az elejétől a végéig – logikailag szorosan egymásra épülő tudáselemekből van felépítve.