Rajzeszköz biológiatanároknak

Internet a tanórán - 2024. szeptember 15.

Írta: Prievara Tibor

kepAhogy változik tanítás egyre gyakrabban találhatja magát a tanár a tankönyvszerző helyzetében. A modern eszközökkel semmi akadálya nincs annak, hogy belenyúljunk egy digitális tankönyvbe, amit két céllal is tehetünk: vagy azért, hogy a legújabb ismereteket beemeljük a tanítottak közé, vagy azért, hogy a csoport vagy akár az egyén iglnyeinek megfelelőre szabjuk a tananyagot. Amiképpen ezt már Maria Montessori is megfogalmazta, a tanári munka jelentős része a megfelelő, előkészített környezet megteremtése, ami a felsőbb szakaszokban leginkább a megfelelő tananyag és feldatok összeállítását jelenti. Ami ilyenkor gyakran a legnehezebb az a megfelelő illusztrációk megtalálása. Magam irigykedve szoktam nézni a modern tankönyvek grafikáit, de gyakran vagyok úgy, hogy pont egy-két dolog hiányzik róluk vagy éppen túl sok dolog szerepel a képen. Milyen jó lenne, ha magam tudnék profi kinézetű illusztrációkat, képeket készíteni!

Szerencsére van egy oldal, ahol erre van lehetőségünk, a Biorender (IDE KATTINTVA) nevű oldalon regisztráció után el is kezdhetünk saját illusztráciükat készíteni, amihez a számtalan rajz, ikon közül válogathatunk. Egy pillantás alat készíthetjük el azt a képet, ami bármelyik tankönyvben megállná a helyét, de kifejezetten nekünk készül.

Sőt mi több, akár a diákoknak is kaidhatjuk feladatnak, hogy a megtanult folyamatokról ezzel az alkalmazással készítsenek képeketket, ami kifejezetten elmélyíti az ismereteiket!