PalBee - webkettes mítingek

Internet a tanórán - 2009. július 16.

Írta: Prievara Tibor

Ma - kivételesen - olyan weboldalt ajánlunk, amely nem csak az oktatásban, hanem az üzleti életben is nagy haszonnal kecsgtet. Olyan ez, mint a skype, csak mintaha még többet tudna. A neve PalBee és IDE KATTINTVA található. Egy viszonylag egyszerű regisztráció után saját találkozókat hozhatunk létre, előre meghívhatunk bárkit, akit szeretnénk ott látni.

Anyagokat is fel lehet tölteni, belső levelezőrendszert is tartalmaz az oldal, sőt közösen szerkeszthető online fehér táblát is. Az üzleti életben eléggé magától értetődően a haszn, oktatási köryezetben elsősorban projektekben érdemes kipróbálni, főleg akkor, ha rendszeres kapcsolattartásra van szükség, más-más városban, országban lévő felek között.

 

Egy rövid, őszinte vallomás a végén: mi még nem próbáltuk a PalBee-t, részben azért, met mióta megtaláltuk, még nem volt olyan projekt, ahol használhattuk volna. Annyi látszik, hogy gyors internetelérés kell hozzá, valamint a felugró ablakokat itt engedélyezni kell - nem reklámokat tartalmaz, tudniillik, hanem magát a tárgyalás felületét - amit nem praktikus adott esetben tiltani.