Elsősegély telefonra

Letölthető anyagok - 2012. szeptember 2.

Írta: Nádori Gergely

Az új NAT már előírja, hogy a diákoknak az alapvető elsősegélynyűjtási ismeretekkel is rendelkezniük kell. Kevesen vitatják, hogy ez mennyire fontos, elég csak arra gondolni, hogy hány hirtelen szívmegállás lenne gyógyítható, ha mindenki tisztában lenne az újraélesztés alapjaival. Természetesen sok kérdést is felvet az új szabályozás, ezekről részletesen ír az elsosegely.hu oldal (IDE KATTINTVA). Mi azonban nem ezeket szeretnénk megismételni, ehelyett egyfajta hathatós segítséget ajánlunk, tanároknak is diákoknak is egyaránt.

Korábban már emlegettük az ingyenesen elérhető webes tananyagot (ITT), most viszont egy androidos telefonokra telepíthető alkalmazást mutatunk be. Az Elsősegély - Mit kell tennem? elnevezésű applikáció ingyenesen telepíthető (INNEN), használható vészhelyzetekben, hiszen az egyes esetekben, lépésről lépésre, fényképes illusztrációkkal visz végig a követendő eljáráson, akár mérgezésről, vérzésről vagy éppen újraélesztésről van szó. Már az is életmentő lehet, ha egy osztálykirándulás alatt, ott van a tanár telefonján ez a kisokos, de ugyanilyen jól használható tanulásra, gyakorlásra is, amit a beépített teszt is segít.

Kihasználva az okostelefon lehetőségeit, hívhatjuk a mentőt rögtön az alkalmazásból és a GPS felhasználásával segít a legközelebbi kórház vagy defibrillátor megtalálásában is.