Reported speech wheel - letölthető flash játék

Letölthető anyagok - 2010. május 10.

Írta: Prievara Tibor

A mellékelt (swf) flash játékot ajánljuk ma Classmate PC órákra. Használata egyszerű: szerencsekerékhez hasonlóan pörgetni kell a kereket, majd oda kell húzni az általunk helyesnek gondolt választ az üres helyre. Ha helyes a tippünk, akkor a 'kipörgetett' pontot megkapjuk. Ha nem, akkor természetesen levonják a pontot. Igazán B2 szinten érdemes használni, a reported speech használatának tanításakor, arra, hogy a say helyett mi mindent lehet még használni. Lapozás után további részletek!

Technikai tippek:

 

Töltsük le a mellékelt flash játékot a gépünkre, majd próbáljuk megnyitni egy böngészőben. Ha sikerül (márpedig miért is ne sikerülne), akkor minden rendben, egyszerűen egy pendrive-on, vagy bármilyen adathordozón töltsük fel az összes gépre (ez gépenként kb. 1 perc).

Ezután nincs más dolgunk, mint kiadni a gépeket az órán a gyerekeknek, majd versenyt hirdetni. Természetesen kell némi szerencse is a játékhoz, de ha ügyesek, feltétlenül pozitívban zárják a játékot. Mivel beépített, automatikus ellenőrzés van a játékban, arra sem figyelnünk, hogy ne mással foglalkozzanak, hanem a feladattal, mivel bármikor ellenőrizhetjük a pontokat, vagyis azt, hogy hol tartanak éppen a játékban.

Letölthetők: