Globális tanulóközösség

Internet a tanórás - 2010. június 21.

Írta: Nádori Gergely

A Rafi.ki tanulási környezet (IDE KATTINTVA) négy nagyon hasznos modult ötvöz: Lehetőséget ad iskoláknak, hogy partnereket találjanak a világ minden részéből jelenleg több mint 2000 lehetséges partner közül válogathatunk. Természetesen a legtöbb iskola az Egyesült Királyságból van, de találunk Kamerunból vagy akár Kongóból is lehetséges partnereket.

30 gondosan elkészített projekt segíti az iskolai együttműködést. Ezek a globális problémákhoz és a fejlődő világ kérdéseihez csatlakoznak. A klímaváltozástól a gyémántkereskedelemig, Darfurtól a fogyasztói társadalom problémáiig sokféle témát felölelnek. Olyan témák ezek, amik biztosan sokakat érdekelnek és kifejezetten izgalmas lehet, hogy különböző országokban mit gondolnak róluk.

A rendszer számtalan lehetőséget ad a kommunikációra, hang és videókonferenciák, fórumok állnak a diákok rendelkezésére. A negyedik modul a gyerekek biztonságát szolgálja. Egyfelől jelentős kontrollt ad a tanárok kezébe, másfelől jelszavas védelmet ad a felülethez, végül saját belső moderációt is alkalmaz, hogy a diákok nyugodtan és biztonságban dolgozhassanak.

Alsósoknak külön felület, a Kidogo (IDE KATTINTVA) áll a rendelkezésére. Az egészben a legjobb, hogy csak a brit iskoláknak kell fizetniük a szolgáltatásért, a nemzetközi iskolák számára teljesen ingyenes! Végre valami, ahol mi járunk jobban!