Weboldalból képet

Tippek, trükkök - 2009. július 25.

Írta: Prievara Tibor

Az url2jpg oldalán (IDE KATTINTVA található) pont azt kapjuk, amit a név ígér: url-ből (azaz internetes címekből) jpg-t, (azaz jpg kiterjesztésű képeket) készíthetünk. Remekül használható az oldal ún. screenshot-ok (képernyőképek) készítésére például. Nézzük, hogyan is kell használi az oldalt:

 

1) Először is ki kell választanunk egy internetes weboldalt, amelyről szeretnénk 'lenyomatot' készíteni (a mi esetünkben ez a www.tanarblog.hu oldal volt)

2) Be kell állítanunk a kép méreteit. Itt három lehetőségünk van: kisebb, nagyobb képet is készíthetünk, de akár az egész weboldalt is lefényképezhetjük. A kép méretét is beállíthatjuk. Tanács: ha interneten szeretnénk a képet közzétenni, akkor felesleges a nagyon nagy felbontás - az alábi kép például összesen kb. 30 KB (ami nagyon kicsi), mégis remekül látható a képernyőn. Természetesen más a helyzet akkor, ha nyomtatásban szereténk a képet használni. Itt javasolt a nagyobb méret, hogy jó minőségben legyen látható a kép.

Nekem nagyon tetszett az oldal, ezentúl itt a TanárBlogon mi is ezt fogjuk használni. Ízelítőül egy kép a legkisebb méretben, igen kis felbontásban, mégis tökéletes minőségben: