Videó-jegyzőkönyv CmPC-vel

Internet a tanórán - 2010. május 18.

Írta: Nádori Gergely

Terepgyakorlatok, szakmai kirándulások során állandó probléma, hogy miként is rögzítsék a diákok mindazt, amit látnak, tapasztalnak, ami történik velük. Fontos lenne, hogy rendszereződjön számukra a sok információ és az sem baj, ha valamiként nyoma marad számukra is annak, hogy mit is csináltak. A megszokott forma, hogy a gyakorlat után élménybeszámolót vagy jegyzőkönyvet várunk tőlük, amiben rögzítik az eseményeket. Ez néha nyögvenyelősen és nehézkesen megy és beadott munkák is inkább a legyünk túl rajta hangulatot árasztják. Itt jöhet segítségünkre a kicsi, könnyen kezelhető Classmate PC.

Diákjainkkal természettudományos szakmai kiránduláson vettünk részt, elsődlegesen olyan gyárakat, üzemeket, kutatólaborokat látogattunk meg, amik munkája kötődik a tanulmányaikhoz. A kirándulás elején a diákok páronként kaptak egy Classmate PC-t, hogy azt vihetik magukkal bárhová és a webkamerája segítségével rögzíthetik a beszámolójukat.

Láthatóan nagy örömmel vetették rá magukat a dologra és már az első program után a buszban nekiláttak felvenni az első részletet. A hazaérkezés után még volt pár napjuk, hogy a Windows Movie Makerrel összevágják az anyagot. Nagyon jó hangulatú és tartalmas beszámolók születtek. Az alábbi videó ízelítőt próbál adni abból, hogy milyenek:

{youtube}-r0LxWlJk04{/youtube}